Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Indul a GINOP PLUSZ 2024-ben!

A kormány által biztosított 450 milliárd forintos támogatási keret egyedülálló lehetőséget kínál a magyar vállalkozások számára, hogy megerősítsék piaci pozíciójukat, növeljék versenyképességüket és hozzájáruljanak a magyar gazdaság dinamikus növekedéséhez. A GINOP Plusz program keretében megvalósuló támogatásokkal a kormány nem csupán a jelen kihívásaira keres megoldást, hanem a jövő alapjait is lefekteti.

2024 egy ígéretes év a magyar gazdaság számára. A kormány ambiciózus tervet hirdetett meg, melynek célja, hogy az infláció sikeres visszaszorítása után a gazdasági növekedést újra pályára állítsa, célul kitűzve a 4 százalék körüli GDP növekedést. Ennek érdekében egy rendkívül jelentős, 450 milliárd forintos összeggel támogatja a vállalkozásokat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretében.

A jövő stratégiája: KKV Stratégia

A vállalkozásfejlesztési programok alapját a frissen felülvizsgált és elfogadott KKV Stratégia képezi, amely az európai uniós és hazai források társfinanszírozásával valósul meg. A stratégia célja, hogy megerősítse a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, lehetővé téve számukra, hogy a technológiai fejlődés és a piaci kihívások ellenére is versenyképesek maradhassanak.

Pályázati lehetőségek és támogatások

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) már dolgozik a részletszabályokon, és hamarosan kiírja a pályázatokat, amelyek célja, hogy támogassák a vállalkozások technológiai és szervezeti megújulását. A támogatások elsősorban hitel alapúak lesznek, de bizonyos esetekben vissza nem térítendő támogatások is rendelkezésre állnak majd. Ezek a támogatások különösen a digitalizációs és energiahatékonysági beruházások megvalósításához nyújtanak majd segítséget.

A támogatások gyakorlati aspektusai

A támogatások igénybevételére a vállalkozók az MFB pontokon keresztül pályázhatnak, illetve az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. is segítséget nyújt a folyamat során. A cél, hogy a rendelkezésre álló források minél hamarabb a gazdaság vérkeringésébe kerüljenek, ezzel is támogatva a vállalkozások növekedését és a munkahelyteremtést.

Miért fontos ez?

Ez a lépés nem csupán a gazdasági növekedés újraindítását célozza, hanem a vállalkozások hosszú távú versenyképességének megőrzését is szolgálja. A digitalizáció és az energiahatékonyság területén történő fejlesztések nem csupán költségmegtakarítást jelentenek, hanem hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez és a környezettudatos működéshez is.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre