Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

GINOP PLUSZ-3.2.4-23 KKV Kapacitásbővítő Támogatás: Útmutató és Információk

A kis- és középvállalkozások (KKV) életében kulcsfontosságú szerepet játszik a folyamatos fejlődés és növekedés. A GINOP PLUSZ-3.2.4-23 program éppen ezt a célt szolgálja, támogatást nyújtva a vállalkozások számára a kapacitásbővítés és az új munkahelyek teremtése érdekében. A program keretében a vállalkozások jelentős pénzügyi forráshoz juthatnak, amely segítheti őket a versenyképesség növelésében és a piaci pozíció erősítésében.

A Támogatás Részletei

A GINOP PLUSZ-3.2.4-23 program kizárólag azokra a KKV-kra vonatkozik, amelyek elkötelezettek amellett, hogy bővítsék alkalmazottaik számát. A támogatás minimum 1, maximum 10 új munkavállaló felvételére igényelhető, az egy főre jutó támogatás maximális mértéke pedig 2 467 920 Ft. A projekt elszámolható költségeinek maximum 70%-át fedezi a támogatás, beleértve a munkavállalók bérköltségeit 6 hónapon át, az eszközbeszerzés, az online marketing és a felhőalapú üzleti szolgáltatások költségeit, valamint a nyilvánossági költségeket.

Jogosultsági Elvárások

A támogatás igénybevételéhez a vállalkozásoknak számos jogosultsági kritériumnak kell megfelelniük. A vállalkozásnak legalább egy teljes üzleti évvel kell rendelkeznie, az éves átlagos statisztikai állományi létszáma minimum 1 fő kell legyen, és a vállalkozásnak szerepelnie kell a NAV központi köztartozásmentes adózói adatbázisában. Ezen kívül a vállalkozásnak a támogatási kérelem benyújtását megelőzően nyilvántartásba kell vennie a megvalósítási helyszínt.

Továbbfoglalkoztatási Kötelezettség és Előnyök

A támogatás igénybevétele után a vállalkozásoknak 4 hónapig kötelező tovább foglalkoztatniuk az újonnan felvett munkavállalókat. Azok a vállalkozások, amelyek foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű munkavállalókat, vagy biztosítanak bruttó havi 440 000 Ft feletti béreket, többletpontokat kaphatnak a kiválasztási folyamat során, növelve ezzel esélyeiket a támogatásra.

Összefoglalás

A GINOP PLUSZ-3.2.4-23 program kiváló lehetőséget nyújt a KKV-k számára a kapacitásbővítés és az új munkahelyek teremtése terén. A jelentős pénzügyi támogatás, a támogatható költségek széles köre és az előnyt jelentő szempontok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalkozások versenyképesebbek és erősebbek legyenek a piacon. A jogosultsági kritériumok teljesítése és a továbbfoglalkoztatási kötelezettség betartása mellett a KKV-k maximalizálhatják a programból származó előnyöket, elősegítve ezzel saját és a nemzeti gazdaság fejlődését.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre