Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Pályázati Felhívás a 19. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále Magyar Pavilonjának Kurátori Megbízatására

Az építészeti és művészeti világban meghatározó szerepet játszó Velencei Biennále következő, 19. kiadásához érkeztünk, ahol Magyarország ismét képviseltetni fogja magát. A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum ebben az évben is Dr. Fabényi Julia vezetésével hirdet pályázatot a magyar pavilon kurátori megbízatására, ahol a kreativitás, szakértelem és újszerűség kerül a középpontba.

A pályázat hivatalos megjelenése a Ludwig Múzeum honlapján történt, ahol minden részlete megtalálható a pályázati folyamatról és az előírásokról. A pályázat nyílt jellegű, tehát minden olyan szakember részvételét várják, aki rendelkezik kurátori tapasztalattal, ismeri a kortárs építészeti trendeket és képes egyedül vállalni a kiállítás kurátori feladatait.

A pályázatok benyújtásának határideje 2024. február 16., a benyújtás módja pedig postai úton, a Ludwig Múzeum címére. A pályázóknak elektronikus formában is el kell küldeniük a pályázati anyagot, ami tartalmazza a kurátor és a művészek életrajzát, a kiállítás szakmai koncepcióját, a látványterveket, a katalógus tervezetét, a kommunikációs koncepciót, a költségvetési tervet, az ütemtervet és a szükséges nyilatkozatokat.

A költségvetés tekintetében fontos megjegyezni, hogy a projekt kerete nem haladhatja meg a 23 millió forintot, és a kiadásokat részletesen kell tervezni. A Ludwig Múzeum külön hangsúlyozza, hogy a pavilon működtetési költségei és a kommunikációs költségek a pályázók terhére nem esnek, kivéve ha a projekt speciális igényeket támaszt.

A pályázatok értékelését szakmai zsűri végzi, melynek tagjai neves építészek és művészettörténészek, valamint a Ludwig Múzeum képviselői. A döntés után 60 napon belül a Velencei Biennále Iroda véglegesíti a költségvetési tervet, és a nemzeti biztos hagyja jóvá azt.

A pályázók tudomásul veszik, hogy a benyújtott anyagok és információk a pályázat értékelését követően nyilvánosságra kerülhetnek, és hozzájárulnak személyes adataik kezeléséhez és tárolásához. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy szükség esetén biztosítékot kérjen a pályázótól.

Ez a pályázat kiváló lehetőséget jelent a hazai építészek és művészek számára, hogy bemutassák tehetségüket a nemzetközi színtéren, és hozzájáruljanak Magyarország kulturális megjelenéséhez a világ egyik legjelentősebb művészeti eseményén.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre