Barion Pixel
PROAP News

július 27. -

EUR 391,77

USD 361,01

2024-ben Akár 38 Millió Forintos Támogatás Dísznövénykertészeti Vállalkozásoknak

2024 márciusában a dísznövénykertészeti ágazat számára egy kiemelkedő lehetőség nyílik meg: egy új pályázat keretében a mikro- és kisvállalkozások akár 100.000 euró, azaz körülbelül 38 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. Ez a 50%-os támogatási intenzitású pályázat kiváló lehetőséget biztosít a szektor fejlődésére, így fontos, hogy az érdeklődő vállalkozások már 2023-ban elkezdjék a felkészülést.

A Pályázat Részletei

  1. Beruházások és Pályázók: A támogatásra vidéki térségekben működő mikro- és kisvállalkozások jogosultak, feltéve, hogy mezőgazdasági vagy erdőgazdálkodási árbevételük nem haladja meg a 40, illetve 50%-ot.
  2. Elszámolható Költségek: A támogatás keretében többféle beruházás számolható el, beleértve az új építést, felújítást, bővítést, új gépek és eszközök beszerzését, licenc- és szabadalomvásárlást, ingatlan- és termőföldvásárlást, valamint általános és tanácsadási költségeket.
  3. Pályázat Előkészítése: A sikeres pályázathoz elengedhetetlen az alapos előkészítés, beleértve a tervezési és költségvetési munkákat, valamint a technológiai fejlesztésekhez szükséges ajánlatok beszerzését.

Kötelező Vállalások és Fenntartási Kötelezettség

  1. Bázislétszám Fenntartása: A támogatott vállalkozásoknak kötelezően fenntartaniuk kell a bázislétszámukat a beruházás megvalósítását követő 3, illetve nagyvállalkozások esetében 5 évig.
  2. Megvalósítási Határidő: A tervezett beruházások megvalósítására a pályázat eredményhirdetését követően 24 hónap áll rendelkezésre.
  3. Pályázat Benyújtása: A pályázatok benyújtásának kezdete várhatóan 2024. március elejére esik.

Lépjen Most!

Ez a pályázat kiváló lehetőséget kínál a dísznövénykertészeti ágazatban működő vállalkozások számára a fejlődés és a versenyképesség növelésére. A sikeres pályázathoz szükséges alapos előkészítés miatt javasoljuk, hogy a vállalkozások már most kezdjék meg a tervezést és a szükséges lépéseket. Ne maradjon le erről a rendkívüli lehetőségről, amely jelentős támogatást nyújthat vállalkozása fejlődéséhez!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre