Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapccsolódó, és Post-harvest fejlesztések támogatása

A magyar kertészeti ágazat számára új támogatási lehetőség nyílt meg a „Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és post-harvest fejlesztések támogatása” címmel. Ez a pályázat kifejezetten az üvegházak, hűtőházak fejlesztésére és a termés utáni feldolgozás javítására összpontosít, kiemelten támogatva az energiahatékonyság növelését és a megújuló energiaforrások használatát

Pályázati Jogosultság

A pályázatra mezőgazdasági termelők, mezőgazdasági termelőkkel működő szövetkezetek, állami elismeréssel rendelkező együttműködések és gyógynövénytermesztéssel kapcsolatos integrátori vagy elsődleges feldolgozói tevékenységet végző vállalkozások jogosultak. 

Támogatható Tevékenységek

A támogatás a következőkre terjed ki:

– Üvegházak és hűtőházak építése, fejlesztése, korszerűsítése.

– Post-harvest technológiák, azaz betakarítás utáni kezelési folyamatok fejlesztése.

– Energiahatékonysági intézkedések megvalósítása.

– Megújuló energiaforrások bevezetése.

Pályázati Feltételek és Időzítés

A pályázatokat 2024. július 23-tól lehet benyújtani. A támogatás formája vissza nem térítendő, és a tételes költségelszámoláson alapul. A maximálisan igényelhető támogatási összeg akár 5 milliárd forint is lehet, melyből előlegként a támogatási összeg legfeljebb 25%-a, de maximum 500 millió forint igényelhető. A projekt megvalósítására legfeljebb 36 hónap áll rendelkezésre.

Támogatási Keret

A rendelkezésre álló összkeret 50 milliárd forint, melyből 30 milliárd a kertészeti létesítmények fejlesztésére, 20 milliárd pedig zöld beruházásokra fordítható. A finanszírozás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából származik.

Ez a pályázat kivételes lehetőséget kínál a kertészeti ágazat szereplőinek, hogy modernizálják infrastruktúrájukat, javítsák termelési folyamataikat és csökkentsék környezeti lábnyomukat. Ha Ön a fenti kategóriák valamelyikébe tartozik, ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy részesedjen a jelentős támogatási forrásokból.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre