Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Kamasztanoda Modellprogram: Új Lépés az Inkluzív Oktatás Felé

A „Kamasztanoda modellprogram” felhívás egy izgalmas kezdeményezés, amely az inkluzív nevelés szemléletének előmozdítására és a társadalmi mobilitás elősegítésére irányul. Ez a program különösen fontos azokon a településeken, ahol a társadalmi, szociális és kulturális különbségek miatt a tanulók nehezebben haladnak előre az iskolai tanulmányaikban.

A Program Célja

A Kamasztanoda modellprogram célja, hogy extrakurrikuláris pedagógiai tevékenységek révén támogassa a tanulókat abban, hogy sikeresek legyenek az iskolában, függetlenül társadalmi, szociális helyzetüktől vagy kulturális hovatartozásuktól. A program különös figyelmet fordít a középfokú oktatásban részt vevő diákokra, elősegítve ezzel a társadalmi mobilitást és az esélyegyenlőséget.

Ki Jogosult a Támogatásra?

A támogatási kérelem benyújtására kizárólag azok a szervezetek jogosultak, amelyek a Felzárkózó Településeken (FETE) működnek. Ez magában foglalja az egyesületeket, vallási és egyházi szervezeteket, alapítványokat, valamint egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezeteket. A program kizárólag olyan településeken valósítható meg, ahol a szervezet FETE megvalósítóként van jelen.

A Támogatás Összege és Tevékenységek

A program keretében igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 35 471 076,- Ft és maximum 39 412 307,- Ft között mozog, ami a projektköltségek 100%-át fedezheti. A támogatott tevékenységek közé tartozik a projekt előkészítése, a szakmai megvalósítás, a célcsoport támogatása, beruházások, valamint a projektmenedzsment.

Miért Fontos Ez a Program?

A Kamasztanoda modellprogram egyedülálló lehetőséget kínál a tanulók számára, hogy kibővítsék tudásukat és készségeiket az iskolai kereteken túl. Az inkluzív nevelés szemléletének előtérbe helyezése révén a program hozzájárul a tanulók egyenlő esélyeinek biztosításához, elősegítve ezzel a társadalmi integrációt és a sikeres jövő felépítését.

Hogyan Lehet Pályázni?

A támogatási kérelem benyújtásának két szakasza van: az első 2024. február 23-tól március 28-ig, a második március 29-től április 30-ig tart. Ez idő alatt a jogosult szervezetek benyújthatják pályázataikat, hogy részt vehessenek ebben a rendkívüli programban.

Záró Gondolatok

A Kamasztanoda modellprogram nem csak egy támogatási lehetőség; ez egy befektetés a jövőbe, ahol minden diák számára biztosított az esély a fejlődésre és a sikeres társadalmi beilleszkedésre. Ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget, hogy hozzájáruljunk egy inkluzívabb és igazságosabb társadalom kialakításához.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre