Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Új lehetőség a munkahelyi jólét előmozdítására: Családbarát munkahelyek támogatása 2024

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által kezdeményezett új pályázat lehetőséget biztosít hazai vállalkozások és intézmények számára, hogy a családbarát munkahelyi környezet kialakításával és fejlesztésével hozzájáruljanak a munka és magánélet harmonikus összeegyeztetéséhez. A 2024-es évben meghirdetett támogatási program célja, hogy elősegítse a munkavállalók családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségeinek összehangolását, így támogatva a munkatársak jóllétét és növelve a munkahelyi elégedettséget.

A pályázat célja

A támogatási program célja, hogy segítse a vállalatokat, nonprofit szervezeteket és egyéb intézményeket abban, hogy munkahelyi családbarát programokat alakítsanak ki vagy fejlesszenek. Ezek a programok magukban foglalhatják azokat az intézkedéseket, amelyek elősegítik a munkavállalók életminőségének javítását, így támogatva a családokat és erősítve a munkahelyi közösséget.

A rendelkezésre álló keretösszeg

A pályázatra összesen 100 millió forint áll rendelkezésre, amelyből a pályázó szervezetek családbarát munkahelyi programjaik megvalósítására igényelhetnek támogatást.

Támogatási összeg és formája

A pályázók legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amely a projekt összes elszámolható költségének akár 100%-át is fedezheti. Fontos megjegyezni, hogy a támogatást nem minden esetben pénzösszeg formájában, hanem bizonyos esetekben csak a „Családbarát Munkahely” cím használatának jogosultságával biztosítja a Támogató.

Támogatási időszak

A támogatott tevékenységek 2024. május 15. és 2025. június 30. közötti időszakra terjedhetnek ki.

Pályázati díj

A pályázat beadásával kapcsolatos adminisztrációs költségek fedezetére 5.000 forint pályázati díjat kell fizetni, amelyet a pályázat beadásának napjáig kell megfizetni.

Pályázók köre

A pályázatot kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek, egyházi jogi személyek nyújthatják be, feltéve, hogy regisztráltak az EPER rendszerben. A pályázat kifejezetten azoknak a szervezeteknek szól, amelyek legalább 5, de kevesebb mint 250 főt foglalkoztatnak.

Pályázat benyújtásának határideje

A pályázatokat 2024. július 1-ig kell elektronikusan benyújtani.

Ez a pályázati lehetőség kiváló eszköz arra, hogy a munkahelyek jobban támogassák dolgozóik családi életét, elősegítve ezzel a munkahelyi elégedettség növelését és a munkaerő-megtartás javítását. A családbarát munkahelyek kiépítése nemcsak a dolgozók, hanem a vállalatok számára is hosszú távú előnyöket jelenthet, hiszen a dolgozói jólét közvetlenül összefügg a munkahelyi teljesítménnyel és a vállalati kultúrával.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre