Barion Pixel
PROAP News

július 27. -

EUR 391,77

USD 361,01

1405 Falusi Civil Szervezet Kap Támogatást a Megnövelt Keretösszegű Pályázaton

Budapest – A Magyar falu program keretében meghirdetett „Falusi civil alap” pályázat keretösszegét a kormány a kiemelkedő érdeklődésre reagálva megháromszorozta, jelentette be Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos egy pénteki sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Magyar falu program idén harmadik alkalommal hirdetett eredményt. Az első körben 8 milliárd forinttal támogatták a falvakban működő kisboltokat, majd egy második pályázaton 5 milliárd forinttal a falusi utcák és járdák felújítását. A legújabb, 2023. július 31-én kiírt pályázat a falusi civil szervezeteket célozza meg, melynek eredeti keretösszege 1 milliárd forint volt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány ezt az összeget 3 milliárd forintra emelte.

Gyopáros Alpár kormánybiztos kiemelte, hogy a falvakban működő civil szervezetek nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a helyi közösségek életében. Ők képviselik a kultúrát, a sportot, a hagyományőrzést, és fontos szerepet játszanak a falvak biztonságának, egészségmegőrzésének és a közösségi élet támogatásának fenntartásában. A kormány 2020-ban döntött úgy, hogy a Magyar falu programon keresztül támogatja ezeket a szervezeteket, így az elmúlt négy évben összesen 23 milliárd forintot osztottak szét 7400 nyertes pályázat keretében.

A mostani pályázaton 1405 nyertes falusi civil szervezet részesül támogatásban, amelyet ingatlanra, eszközbeszerzésre, programszervezésre és gépjárműbeszerzésre fordíthatnak.

A pályázat részletes eredményei a www.kormany.hu honlapon tekinthetők meg.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre