Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Tavasszal érkeznek a telepkorszerűsítési pályázatok

Az agrárium egyik meghatározó területe, a telepkorszerűsítés fontosságára ismét ráirányítja a figyelmet. A Magyar Állattenyésztők Szövetségének lapjában Dr. Wagenhoffer Zsombor agrármérnök, a szervezet ügyvezető igazgatója, a lap főszerkesztője kihangsúlyozta, hogy az állattenyésztők már nagyon várták az idei évet, hiszen tavasszal érkeznek az első telepkorszerűsítési pályázatok, melyek lendületet adhatnak a fejlesztéseknek.

A Pályázatok Részletei

A kisebb beruházásokat támogató felhívásnál legfeljebb 200 millió forint, míg a nagyberuházásokat ösztönző kiírásnál legalább 200 millió, de legfeljebb 5 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatások érhetőek el. A felhívások ágazati lehatárolással rendelkeznek, így a baromfi-, sertés-, szarvasmarha-, és juhtartóknak, valamint a kisebb ágazatoknak (mint például a ló, nyúl, méh, csincsilla stb.) elkülönített keret is rendelkezésre áll.

A Tervek Számai

Az Agrárminisztérium bejelentése szerint várhatóan 250-300 nagyobb és 800-1000 kisebb támogatható pályázat lesz elérhető. Az előbbi kerete 150, utóbbié pedig 50 milliárd forint.

A Célterületek

A felhívások négy fő célterületet fogalmaznak meg: üzemfejlesztés, „zöld” beruházások, ammónia-kibocsátás csökkentése és járványvédelmi beruházások megvalósítása. A beruházásokhoz kapcsolódó támogatások eloszlása százalékosan: 73, 20, 6 és 1.

A Várható Pályázati Feltételek

Az állategészségügyhöz, takarmányozáshoz, állattartáshoz kapcsolódó építéssel járó technológiák beszerzése, istállók építése és bővítése, energiahatékonyság javítása és járványvédelmi beruházások valósíthatók meg a pályázatok segítségével.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre