Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Az „Informatika a köz szolgálatában 2024” Pályázat: Új Horizontok a Közszolgálati Informatikában

Az Országos Informatikai Programiroda (OIP) legújabb pályázati felhívása, az „Informatika a köz szolgálatában 2024”, egy jelentős lépés a közszolgálati informatikai infrastruktúra modernizálása felé. A pályázat célja, hogy támogassa a köz szolgálatában álló szervezeteket és intézményeket az informatikai eszközparkjuk bővítésében és fejlesztésében, különös tekintettel az ASP, E-recept és E-napló kompatibilis eszközökre. Újdonságok a Pályázatban A korábbi …

Az Országos Informatikai Programiroda (OIP) legújabb pályázati felhívása, az „Informatika a köz szolgálatában 2024”, egy jelentős lépés a közszolgálati informatikai infrastruktúra modernizálása felé. A pályázat célja, hogy támogassa a köz szolgálatában álló szervezeteket és intézményeket az informatikai eszközparkjuk bővítésében és fejlesztésében, különös tekintettel az ASP, E-recept és E-napló kompatibilis eszközökre.

Újdonságok a Pályázatban

A korábbi kiírásokhoz képest több jelentős változás is történt, többek között:

  • Tanácsadás: Központosított közbeszerzésre és DMÜ kötelezettek számára is elérhető tanácsadás.
  • Technológiai frissítések: Minden számítógép SSD meghajtóval kerül felszerelésre, és a csomagok Windows 11 kompatibilitást biztosítanak.
  • Rugalmas igénylés: Bizonyos kiegészítők, mint például notebookok és monitorok, önállóan is igényelhetőek, nem szükséges hozzájuk asztali számítógépes csomagot választani.

A Pályázat Célja

A pályázat fő célja, hogy lehetőséget biztosítson a köz szolgálatában álló szervezetek számára informatikai eszközparkjuk bővítésére és modernizálására. Az új eszközökkel a szervezetek hatékonyabban tudják ellátni feladataikat, javítva ezzel a közszolgáltatások minőségét és hozzáférhetőségét.

Pályázati Keret és Feltételek

Az Arminiki Kft. által üzemeltetett OIP és szerződött partnerei által kínált számítógépes szolgáltatáscsomagokra lehet pályázni. A digitalizációs igények növekedésével összhangban 1500 gépet tartalmazó csomag áll rendelkezésre, melyek különböző kategóriákban és mennyiségben pályázhatóak.

Pályázók Köre

A pályázat széles körben nyitott, többek között:

  • Közigazgatási szervek,
  • Egészségügyi intézmények,
  • Oktatási és nevelési intézmények,
  • Szociális és közösségi tevékenységeket végző szervezetek,
  • Egyházak és vallási egyesületek,
  • Nem profitorientált szervezetek számára.

Pályázati Csomagok és Kiegészítők

A pályázat keretében különböző konfigurációjú, már felújított, márkás asztali számítógépek állnak rendelkezésre, melyek SSD meghajtóval, jogtiszta operációs rendszerrel és szükséges irodai szoftverekkel vannak ellátva. A pályázók választhatnak az alap, bővített1, bővített2 és bővített3 csomagok közül, melyek különböző hardver konfigurációkat és szoftver kínálatot tartalmaznak.

A pályázati csomagokon túl, külön igényelhetőek notebookok, monitorok és egyéb kiegészítők, melyek tovább bővítik a szervezetek informatikai lehetőségeit.

Pályázati Folyamat és Elbírálás

A pályázat benyújtása díjmentes, és a pályázók elektronikus úton, a OIP weboldalán keresztül nyújthatják be pályázataikat. A pályázatok elbírálása folyamatos, és a nyertes pályázók a választott számítógépes szolgáltatási csomagért fizetendő összegeket a pályázati táblázatokban olvashatják.

Záró Gondolatok

Az „Informatika a köz szolgálatában 2024” pályázat kiváló lehetőséget kínál a köz szolgálatában álló szervezetek számára, hogy modernizálják és bővítsék informatikai eszközparkjukat, ezzel is javítva a közszolgáltatások minőségét és elérhetőségét. A pályázat részletes feltételei és a jelentkezés módja az OIP weboldalán érhető el.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre