Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

A Magyar Falu Program: Új Lehetőségek a Kisebb Települések Számára

A Magyar Falu Program (MFP) újabb pályázati lehetőségeket kínál Magyarország kisebb települései számára. Az MFP/ÖTIFB/2024 pályázati kiírás célja, hogy támogassa az 5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések infrastrukturális fejlesztését és az önkormányzati közfeladatok hatékonyabb ellátását.

A program keretében összesen 10 milliárd forint áll rendelkezésre, melyet különböző kategóriákban lehet igényelni. A pályázatok benyújtásának határideje 2023. december 13-tól 2024. január 12-ig tart.

A pályázati lehetőségek között szerepel az óvodai infrastruktúra fejlesztése, önkormányzati ingatlanok felújítása, temetők infrastrukturális fejlesztése, eszközbeszerzés, óvodai és közterületi játszóterek fejlesztése, kommunális eszközök beszerzése, valamint tanya- és falugondnoki buszok beszerzése.

Az egyes kategóriákban a támogatás maximális összege eltérő: az óvodai fejlesztésekre és az önkormányzati ingatlanok fejlesztésére egyaránt 50 millió forintig terjedő támogatás igényelhető, míg a temetők és eszközbeszerzés esetében 6 millió forint a maximum. A kommunális eszközök beszerzésére 15 millió, míg a tanya- és falugondnoki buszokra 18 millió forintig terjedő támogatás áll rendelkezésre.

A pályázatok során külön figyelmet kell fordítani a nem támogatható tevékenységekre és a kötelezően megvalósítandó elemekre, mint például a tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása. Fontos, hogy a pályázók alaposan tájékozódjanak a részletes pályázati kiírásokról, mivel azok tartalmazzák a specifikus követelményeket és a támogatható tevékenységek körét.

A Magyar Falu Program kiváló lehetőséget biztosít a kisebb települések számára, hogy fejlesszék infrastruktúrájukat, javítsák közszolgáltatásaikat és növeljék lakosságuk életminőségét. A program célja, hogy hozzájáruljon a vidéki területek gazdasági és társadalmi fellendüléséhez, valamint csökkentse a nagyvárosok és a vidéki területek közötti szakadékot.

A pályázatok benyújtása és a támogatások odaítélése jelentős lépés lehet a magyar falvak és kisvárosok fejlődésében, ezért minden érintett önkormányzatnak érdemes alaposan megfontolnia a részvételt ebben a rendkívül előnyös programban.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre