Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Frissítés a De Minimis keretről 2024-ben!

2023 decemberében az Európai Bizottság két fontos rendeletet fogadott el, amik jelentős változásokat hoznak a de minimis és az általános gazdasági érdekű szolgáltatások (SGEI) csekély összegű támogatásaiban. Ezek a változások 2024 januárjától lépnek életbe és egészen 2030. december 1-ig lesznek érvényben. Nézzük, mi minden változik!

Több támogatás, nagyobb lehetőségek!

Az inflációra való tekintettel a vállalkozások számára elérhető de minimis támogatások felső határa 200 000 euróról 300 000 euróra nő három év alatt. Ez azt jelenti, hogy több pénz áll rendelkezésre, amit versenytorzítás nélkül használhattok fel.

Könnyebb adminisztráció!

2026. január 1-jétől egy új rendszer lép életbe: a de minimis támogatásokat egy központi, nemzeti vagy uniós szintű nyilvántartásban kell regisztrálni. Ez azt jelenti, hogy kevesebb papírmunkával, gyorsabban juthattok hozzá a támogatásokhoz.

„Safe Harbour” a pénzügyi közvetítőknek

A pénzügyi közvetítők számára bevezetett „Safe Harbour” szabályozás megkönnyíti a kölcsönök és garanciák formájában nyújtott támogatásokat. Ez azt jelenti, hogy a pénzügyi előnyöket nem kell teljes mértékben továbbítani a végső kedvezményezetteknek.

SGEI támogatások növekedése

Az általános gazdasági érdekű szolgáltatásokra vonatkozó de minimis támogatások felső határa 500 000 EUR-ról 750 000 EUR-ra emelkedik három év alatt. Ez több lehetőséget jelent például a tömegközlekedés és az egészségügy területén dolgozóknak.

Ez a frissítés nagyszerű lehetőségeket kínál a vállalkozásoknak, hogy növekedjenek és fejlődjenek. Kevesebb adminisztráció, több támogatás – ez mindannyiunk számára jó hír!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre