Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Munkahelyi Generációváltást Elősegítő Program Indul 2024 Januárjában

2024 januárja egy jelentős változást hoz a munkaerőpiac történetében: egy új foglalkoztatási program kezdődik, amely a generációk közötti tudásátadást és a pályakezdő álláskeresők beilleszkedését is elősegíti. Czomba Sándor bejelentése alapján ez a forradalmi kezdeményezés, melyet 2,6 milliárd forintos forrásból finanszíroznak, új távlatokat nyit a munka világában.

A Program Lényege és Célja

A program alapját a munkakör-megosztás jelenti, ahol a nyugdíj előtt álló, tapasztalt munkavállalók és a friss, pályakezdő fiatalok együttműködnek. Ezen együttműködés során a tapasztaltabb generáció tudását és tapasztalatait oszthatja meg a fiatalabbakkal. Ennek eredményeként nem csak a munkaerőpótlás válik zökkenőmentesebbé, hanem a foglalkoztatás szintje is növekedhet Magyarországon.

Támogatások a Vállalkozások Számára

A vállalkozások számára nyújtott támogatások között szerepel a bérkiegészítés lehetősége. A mentorálást vállaló tapasztalt munkavállalók havi 150 ezer forintos támogatásra számíthatnak, míg a pályakezdők foglalkoztatásához a garantált bérminimum 75%-a, maximum 244.500 forint igényelhető. Ezek a támogatások maximum egy évig vehetők igénybe.

Pályakezdők és a Munkaerőpiac

A programnak köszönhetően több száz pályakezdő álláskeresőnek nyílik meg a lehetőség, hogy rövid idő alatt értékes tapasztalatokat szerezzen, ezzel erősítve helyét a munkaerőpiacon. A részletekkel kapcsolatban további tájékoztatás várható január első felében az OFA Nonprofit Kft. weboldalán.

Egy Új Korszak Kezdete

Ez a kezdeményezés nemcsak a munkaerőpiacot újítja meg, hanem egy új korszakot is jelent a generációk közötti együttműködésben. Bátorítjuk a vállalkozásokat és a pályakezdőket, hogy éljenek ezzel a páratlan lehetőséggel, és vegyenek részt ebben az izgalmas és innovatív programban.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre