Barion Pixel
PROAP News

február 23. -

EUR 387,19

USD 356,76

Munkahelyi Generációváltást Elősegítő Program Indul 2024 Januárjában

2024 januárja egy jelentős változást hoz a munkaerőpiac történetében: egy új foglalkoztatási program kezdődik, amely a generációk közötti tudásátadást és a pályakezdő álláskeresők beilleszkedését is elősegíti. Czomba Sándor bejelentése alapján ez a forradalmi kezdeményezés, melyet 2,6 milliárd forintos forrásból finanszíroznak, új távlatokat nyit a munka világában.

A Program Lényege és Célja

A program alapját a munkakör-megosztás jelenti, ahol a nyugdíj előtt álló, tapasztalt munkavállalók és a friss, pályakezdő fiatalok együttműködnek. Ezen együttműködés során a tapasztaltabb generáció tudását és tapasztalatait oszthatja meg a fiatalabbakkal. Ennek eredményeként nem csak a munkaerőpótlás válik zökkenőmentesebbé, hanem a foglalkoztatás szintje is növekedhet Magyarországon.

Támogatások a Vállalkozások Számára

A vállalkozások számára nyújtott támogatások között szerepel a bérkiegészítés lehetősége. A mentorálást vállaló tapasztalt munkavállalók havi 150 ezer forintos támogatásra számíthatnak, míg a pályakezdők foglalkoztatásához a garantált bérminimum 75%-a, maximum 244.500 forint igényelhető. Ezek a támogatások maximum egy évig vehetők igénybe.

Pályakezdők és a Munkaerőpiac

A programnak köszönhetően több száz pályakezdő álláskeresőnek nyílik meg a lehetőség, hogy rövid idő alatt értékes tapasztalatokat szerezzen, ezzel erősítve helyét a munkaerőpiacon. A részletekkel kapcsolatban további tájékoztatás várható január első felében az OFA Nonprofit Kft. weboldalán.

Egy Új Korszak Kezdete

Ez a kezdeményezés nemcsak a munkaerőpiacot újítja meg, hanem egy új korszakot is jelent a generációk közötti együttműködésben. Bátorítjuk a vállalkozásokat és a pályakezdőket, hogy éljenek ezzel a páratlan lehetőséggel, és vegyenek részt ebben az izgalmas és innovatív programban.


Ez is érdekelhet

További hírek