Barion Pixel
PROAP News

július 18. -

EUR 390,90

USD 357,25

A Herman Ottó Intézet új szerepben: A Vidékfejlesztés motorjaként

A magyar agrár- és vidékfejlesztési szektorban jelentős változás következik be, amely új lehetőségeket nyit meg a hazai gazdálkodók és vidéki közösségek számára. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terv alapján a Vidék- és térségfejlesztési Támogató Egység feladatainak ellátásával bízott meg, amint azt az agrárminiszter friss rendelete is megerősíti. Ez a felelősségteljes szerep új fejezetet nyit a vidék megújulásában és fejlődésében.

A Nemzeti KAP-hálózat: Innováció és Zöld Átállás a fókuszban

A 2023-tól kezdődő időszakban a Nemzeti KAP-hálózat keretében négy fő egység működik majd együtt a magyar agrárpolitika és vidékfejlesztési stratégia megvalósításában: a Vidék- és térségfejlesztési Támogató Egység, az Innovációt és Digitalizációt Támogató Egység, a Zöld Támogató Egység, valamint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat. Ezek az egységek együttes erővel dolgoznak majd a vidéki élet minőségének javításán, az agrárium generációs megújulásának elősegítésén, az okos falu kezdeményezések támogatásán, valamint a vidéki közösségek erősítésén.

A Herman Ottó Intézet: A Vidékfejlesztés élvonalában

A Herman Ottó Intézet feladatai közé tartozik majd a LEADER programok koordinálása, amely kulcsfontosságú eleme a helyi közösségek fejlesztésének. Emellett az intézet kiemelt szerepet vállal az agrárium generációs megújulását segítő tevékenységekben, az okos falu programban, valamint az együttműködő vidéki közösségek számára történő szakmai segítségnyújtásban. Ez a sokrétű szerepvállalás biztosítja, hogy a vidékfejlesztés minden területén előrelépések történjenek.

A Jövő Vidéke: Innováció és fenntarthatóság

A Herman Ottó Intézet által vezetett Nemzeti KAP-hálózat tevékenységei hozzájárulnak a magyar mezőgazdaság és vidékfejlesztés modernizációjához, az innovációs és digitális átállás előmozdításához, valamint a zöld átállás megvalósításához. A hálózat munkája révén a magyar vidék képes lesz arra, hogy teljes mértékben kiaknázza a KAP Stratégiai Terv által kínált lehetőségeket, miközben a Herman Ottó Intézet szakértelme és koordinációs képessége garantálja a programok sikeres megvalósítását.

Felhívás a vidék fejlesztőihez

A Herman Ottó Intézet és a Nemzeti KAP-hálózat által kínált lehetőségek kiemelkedő jelentőséggel bírnak a magyar vidék jövője szempontjából. Bátorítjuk a gazdálkodókat, vidéki közösségeket és minden érdekelt felet, hogy vegyenek részt aktívan a vidékfejlesztési programokban és projektekben, és használják ki a rendelkezésre álló forrásokat a fenntartható és virágzó vidék megteremtéséhez.

A Herman Ottó Intézet és a Nemzeti KAP-hálózat együttműködése ígéretes jövőt kínál a magyar vidék számára, ahol a fejlődés, az innováció és a fenntarthatóság kéz a kézben halad.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre