Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Új Támogatási Program Vállalkozóvá Váló Álláskeresők Számára

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat új támogatási programot hirdet meg álláskeresők számára, amelynek célja, hogy elősegítse a vállalkozóvá válást. A program keretében a résztvevők jogi és pénzügyi készségeket sajátíthatnak el, amelyek elengedhetetlenek egy sikeres vállalkozás indításához.

Program Szabályai és Támogatás Mértéke

A vállalkozóvá válást elősegítő szolgáltatásban való részvétel az álláskeresők számára lehetőséget biztosít arra, hogy megszerezzék a vállalkozás indításához szükséges alapvető ismereteket. A program sikeres elvégzése után az álláskeresők vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek vállalkozásuk elindításához.

A támogatásra jelentkezni a meghatározott időszakban, elektronikus úton vagy személyesen lehet, a lakóhely szerint illetékes kormányhivatalnál. A jelentkezési időszak 2024. április 8-12. között van, a kiválasztási eljárás pedig 2024. április 15-től május 3-ig tart. A szolgáltatást 2024. május 8-tól június 7-ig biztosítják.

A támogatás két részből áll:

1. Hat hónapon keresztül a kötelező legkisebb munkabér 100%-ának megfelelő havi támogatás.

2. Egyszeri, 2.000.000 Ft összegű vissza nem térítendő tőketámogatás.

A támogatás igénybevételének előfeltétele, hogy az álláskereső legalább egy hónapja nyilvántartott álláskereső legyen, sikeresen részt vegyen a vállalkozóvá válást elősegítő szolgáltatásban, és bemutassa az indítani kívánt vállalkozás üzleti tervét.

Támogatás Folyósítása

A támogatás folyósítása a támogatási kérelem benyújtását követően történik, a hat havi támogatás havonta utólagosan, míg a tőketámogatás előlegként kerül kifizetésre.

Támogatás Igénybevételének Feltételei

A támogatás csak azon álláskeresők számára állapítható meg, akik megfelelnek a jogszabályokban és a munkaerőpiaci programban meghatározott feltételeknek. Nem részesülhet támogatásban, aki korábban már kapott hasonló támogatást, vagy aki egyéni vállalkozói tevékenységét szünetelteti.

Támogatás Felhasználásának Szabályai

A támogatás felhasználása során bizonyos tevékenységek nem támogathatók, mint például a vagyon- és biztonsági őr tevékenység, direkt marketing, vagy a használt cikk kereskedelem. A támogatás összegét kizárólag a kérelemben megjelölt célra és az üzleti tervben foglaltak megvalósítására kell felhasználni.

Ez a program kiváló lehetőséget kínál az álláskeresők számára, hogy saját vállalkozást indítsanak, és ezzel új karrierút felé nyissanak. Az állami támogatásnak köszönhetően a vállalkozóvá válás anyagi akadályai csökkenthetők, így többen mernek vállalkozói ötleteik megvalósításába fogni.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre