Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

A Közös Értékeink Program: Egy Lépés a Közösségi Összetartás Felé

A Közös Értékeink Program új pályázati felhívása egy kivételes lehetőség a hazai civil szervezetek számára, hogy hozzájáruljanak Magyarország társadalmi és demokratikus fejlődéséhez. A program célja, hogy támogassa azokat a kezdeményezéseket, amelyek összetartó közösségek létrehozását célozzák, ahol az emberek aktívan és egymást segítve vesznek részt a közösségi és személyes ügyek alakításában.

A Pályázati Felhívás Céljai

A Közös Értékeink Program általános célkitűzése, hogy elősegítse az összetartó közösségek létrejöttét Magyarországon, amelyek tagjai aktívan részt vesznek a demokrácia és a jogállamiság erősítésében. A program különös hangsúlyt fektet az alábbiakra:

– Közös európai értékeink, mint az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság és az emberi jogok tiszteletben tartásának, megerősítésének és népszerűsítésének elősegítése.

– Az állampolgárok bevonása, részvételre és közös cselekvésre ösztönzése.

– A civil szervezetek stabilizálása és kapacitásaik fejlesztése.

A Pályázat Keretei

A pályázat keretében a Közös Értékeink Program konkrét projekteket és tevékenységeket támogat, amelyek mérhető változást érnek el, és amelyek hatása a projekt befejezése után is fennmarad. Az elbírálás során előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek:

– Az érintett társadalmi csoportokat bevonják a kidolgozásba és megvalósításba.

– Fiatalokat és/vagy hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat érintenek.

– Alacsony civil aktivitású térségekben valósulnak meg.

Pályázati Feltételek és Információk

– A támogatás maximális mértéke 20 000 €.

– A támogatott szervezeteknek legalább 5% önrészt kell biztosítaniuk.

– A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1 320 820 €, amelyből várhatóan 60-70 projekt kap támogatást.

– A projektek futamideje legfeljebb 18 hónap.

A Pályázat Benyújtása

A pályázatokat a Közös Értékeink Program weboldalán keresztül lehet beadni. A beadási határidő 2024. április 5., péntek 14.00 óra. A pályázatokat magyar nyelven, az adatlap és a költségvetési táblázat kitöltésével kell benyújtani.

A Közös Értékeink Program nem csak egy pályázati lehetőség; ez egy felhívás minden magyar civil szervezet számára, hogy vegyenek részt egy olyan kezdeményezésben, amely hozzájárul a társadalmi összetartás és a demokratikus értékek erősítéséhez Magyarországon. Ne hagyja ki ezt a kivételes lehetőséget, hogy a saját közösségében változást hozzon létre!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre