Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Új Lehetőségek a Könyvkiadás Világában: A Könyvkiadás Kollégiumának Pályázati Felhívása

A Könyvkiadás Kollégiuma izgalmas lehetőséget kínál a magyar könyvkiadóknak, hogy részt vegyenek a könyvkiadási tevékenység 2024. évi fejlesztésében, és ezzel együtt hozzájáruljanak a magyar könyvkultúra gazdagításához. Ez a kezdeményezés kiváló alkalom arra, hogy új és értékes művekkel bővítsük a magyar irodalmi palettát, és elősegítsük a kulturális örökségünk megőrzését. A Pályázat Célja A pályázat célja, hogy …

A Könyvkiadás Kollégiuma izgalmas lehetőséget kínál a magyar könyvkiadóknak, hogy részt vegyenek a könyvkiadási tevékenység 2024. évi fejlesztésében, és ezzel együtt hozzájáruljanak a magyar könyvkultúra gazdagításához. Ez a kezdeményezés kiváló alkalom arra, hogy új és értékes művekkel bővítsük a magyar irodalmi palettát, és elősegítsük a kulturális örökségünk megőrzését.

A Pályázat Célja

A pályázat célja, hogy támogassa a hosszútávú kiadói programok megvalósítását, ösztönözve ezzel a magyar könyvkultúra jelentős értékeinek létrehozását. A kiírás különös figyelmet fordít a magyar klasszikus és kortárs szépirodalmi művek, ismeretterjesztő könyvek, művészeti kiadványok, albumok, valamint a gyermek- és ifjúsági irodalom köteteinek kiadására.

Pályázati Feltételek és Támogatás

A pályázatra magyarországi székhellyel rendelkező, önállóan gazdálkodó jogi személyek, valamint kiadók jelentkezhetnek, akik az NKA portálján a regisztrációt már megtették. A támogatás formája vissza nem térítendő, és a forrása Magyarország 2024. évi központi költségvetéséből, a Nemzeti Kulturális Alap fejezetéből származik.

A pályázat keretében nyújtott támogatás célja, hogy elősegítse a kiadók éves könyvcímszáma alapján több kiadványt tartalmazó hosszútávú kiadói programok, vagy egy-egy könyv kiadását célzó projektek megvalósítását. Fontos megjegyezni, hogy a támogatásra pályázók nem nyújthatnak be pályázatot egyéb, egy-egy könyv kiadására vonatkozó felhívásokra.

A Pályázat Benyújtása és Elbírálása

A pályázatok benyújtásának határideje 2024. április 18-án éjfélig van meghatározva. A sikeres pályázat benyújtását követően a rendszer automatikus visszaigazolást küld a pályázók számára. A pályázatok elbírálása során különös figyelmet fordítanak a magas szakmai és kulturális értéket képviselő projektekre, valamint a pályázati cél helyszínénél a területi lefedettség és a pályázók arányának figyelembevételére.

Nevezési Díj és Elszámolás

A pályázóknak nevezési díjat kell befizetniük, amely az igényelt támogatás 3%-a, de minimum 50.000 Ft és maximum 100.000 Ft között mozog. A támogatott projektek esetében az elszámolás során számos dokumentum benyújtására van szükség, beleértve a szakmai beszámolót, a könyvtárak átvételi igazolását, és a megjelent kiadványok példányait.

Záró Gondolatok

Ez a pályázati felhívás kiváló lehetőséget biztosít a magyar könyvkiadók számára, hogy új és értékes művekkel gazdagítsák a magyar irodalmat, és hozzájáruljanak a kulturális örökségünk megőrzéséhez. Ha te is szeretnél részt venni ebben a nemes törekvésben, ne habozz, jelentkezz a Könyvkiadás Kollégiumának pályázatára, és válj a magyar könyvkultúra fejlődésének részesévé!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre