Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Új lehetőség a hazai KKV-k számára: Technológia Plusz Hitelprogram

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára újabb lehetőség nyílik meg a GINOP Plusz- 1.4.3-24 keretében indított KKV Technológia Plusz Hitelprogramon keresztül. A program célja, hogy támogassa a vállalkozások termelékenységének és hozzáadott értékének növelését technológiai és szervezeti megújításokkal, valamint elősegítse a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek bővítését. A Hitelprogram Keretösszege és Célja A rendelkezésre …

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára újabb lehetőség nyílik meg a GINOP Plusz- 1.4.3-24 keretében indított KKV Technológia Plusz Hitelprogramon keresztül. A program célja, hogy támogassa a vállalkozások termelékenységének és hozzáadott értékének növelését technológiai és szervezeti megújításokkal, valamint elősegítse a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek bővítését.

A Hitelprogram Keretösszege és Célja

A rendelkezésre álló 155,54 milliárd Forintos keretösszeg legalább 65%-a a négy leghátrányosabb helyzetű régióban megvalósuló projektekre kerül allokálásra, így biztosítva, hogy a támogatás eljusson azokhoz, akik a legnagyobb szükségben vannak rá.

Kölcsön Jellemzői

A program éven túli lejáratú, kamatmentes beruházási kölcsönt kínál a KKV-k számára, 10 millió Forint minimum és 100 millió Forint maximum összeggel. A kölcsön futamideje a beszerzendő új tárgyi eszközök amortizációjától függ, és 2 évtől 10 évig terjedhet.

A Projekt Megvalósítási Időszaka

A projekt megvalósításának határideje a szerződéskötést követő 18 hónap, amely indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható, biztosítva ezzel a vállalkozások számára a rugalmasságot a projektek sikeres befejezéséhez.

Kik Jogosultak?

A hitelprogramban való részvételre jogosultak köre széles: korlátolt felelősségű társaságok, részvénytársaságok, közkereseti társaságok, betéti társaságok, szociális és egyéb szövetkezetek, európai részvénytársaságok és szövetkezetek, külföldi vállalkozások magyarországi fióktelepei, egyéni cégek és vállalkozók. A lényeg, hogy a vállalkozás legalább 5 főt foglalkoztasson, és legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkezzen.

Támogatott Tevékenységek

A támogatás új tárgyi és immateriális eszközök beszerzését, IKT eszközök, elektromos gépjárművek vásárlását, megújuló energiát hasznosító technológiák alkalmazását, valamint számos egyéb, a vállalkozás fejlődését elősegítő tevékenységet foglal magában.

Hitelkérelem Benyújtása és Biztosítéknyújtás

A hitelkérelem benyújtása 2024 áprilisától várható, a beruházás tárgyát kötelezően be kell vonni a fedezeti körbe, és a futamidő végéig nem idegeníthető el. A program keretében az elvárt fedezettség mértéke 50%.

Összefoglalás

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram kiváló lehetőséget kínál a hazai vállalkozások számára, hogy növeljék versenyképességüket és hozzáadott értéküket a piacon. A kamatmentes kölcsön, a széleskörű támogatott tevékenységek és a rugalmas futamidő mind hozzájárulnak a vállalkozások sikeres fejlődéséhez. Ha te is KKV tulajdonos vagy, ne hagyd ki ezt a páratlan lehetőséget a fejlődésre és innovációra!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre