Barion Pixel
PROAP News

február 23. -

EUR 387,19

USD 356,76

Új Lehetőségek a Téli Sportok Szerelmeseinek: Országos Sítanpálya-építési Program 2024

2024-ben új fejezet nyílik a téli sportok magyarországi történetében. A Miniszterelnökség és a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) együttműködésével életre hívott Országos Sítanpálya-építési Program célja, hogy azokon a helyszíneken, ahol jelenleg nem áll rendelkezésre műanyag borítású sítanpálya, megvalósulhassanak a szakmai szempontok szerint kialakított és üzemeltetett létesítmények.

A Program Különlegességei és Előnyei

A kezdeményezés Budapest közigazgatási területén kívülre koncentrál, ahol a területek könnyen megközelíthetőek és nyitottak a közforgalom számára. Az új sítanpályák a megfelelő műszaki és biztonsági előírásoknak eleget téve jönnek létre, beleértve a korszerű felvonókat, pályavilágítást, valamint a kiszolgáló épületeket.

Támogatható Tevékenységek és Források

A program keretében támogatott tevékenységek közé tartozik a terület előkészítése, a műanyag csúszófelület beszerzése és telepítése, felvonók vásárlása és telepítése, pályavilágítás kiépítése, balesetvédelem és a kiszolgáló épületek építése és felszerelése. A támogatás mértéke projekt-specifikus, de a teljes költség legfeljebb 30%-át fedezi.

A Pályázók Köre és Elszámolási Szabályok

Pályázni különböző jogi formájú vállalkozások, költségvetési szervek, nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek tudnak. A támogatás igénybevételéhez szükséges az önrész biztosítása és a projekt költségeinek részletes, átlátható elszámolása.

A Program Időrendje és Kapcsolattartás

A pályázatok benyújtása 2023. november 13-án kezdődik és 2024. január 19-ig tart. A megvalósítási időszak 2024. január 1-jén kezdődik és 2024. december 31-én zárul. A pénzügyi és szakmai beszámolók benyújtásának határideje a megvalósítás befejezésétől számított 2 hónap. További információkért és a pályázati dokumentumok benyújtásáért látogasson el az otter.aofk.hu oldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken.

Ez a program nemcsak a téli sportok népszerűsítését célozza, hanem a helyi közösségek sportinfrastruktúrájának fejlesztését is. A magyar síoktatási infrastruktúra bővítése ezáltal mindenki számára elérhetőbbé és vonzóbbá válik.


Ez is érdekelhet

További hírek