Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Új Lehetőségek a Téli Sportok Szerelmeseinek: Országos Sítanpálya-építési Program 2024

2024-ben új fejezet nyílik a téli sportok magyarországi történetében. A Miniszterelnökség és a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) együttműködésével életre hívott Országos Sítanpálya-építési Program célja, hogy azokon a helyszíneken, ahol jelenleg nem áll rendelkezésre műanyag borítású sítanpálya, megvalósulhassanak a szakmai szempontok szerint kialakított és üzemeltetett létesítmények.

A Program Különlegességei és Előnyei

A kezdeményezés Budapest közigazgatási területén kívülre koncentrál, ahol a területek könnyen megközelíthetőek és nyitottak a közforgalom számára. Az új sítanpályák a megfelelő műszaki és biztonsági előírásoknak eleget téve jönnek létre, beleértve a korszerű felvonókat, pályavilágítást, valamint a kiszolgáló épületeket.

Támogatható Tevékenységek és Források

A program keretében támogatott tevékenységek közé tartozik a terület előkészítése, a műanyag csúszófelület beszerzése és telepítése, felvonók vásárlása és telepítése, pályavilágítás kiépítése, balesetvédelem és a kiszolgáló épületek építése és felszerelése. A támogatás mértéke projekt-specifikus, de a teljes költség legfeljebb 30%-át fedezi.

A Pályázók Köre és Elszámolási Szabályok

Pályázni különböző jogi formájú vállalkozások, költségvetési szervek, nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek tudnak. A támogatás igénybevételéhez szükséges az önrész biztosítása és a projekt költségeinek részletes, átlátható elszámolása.

A Program Időrendje és Kapcsolattartás

A pályázatok benyújtása 2023. november 13-án kezdődik és 2024. január 19-ig tart. A megvalósítási időszak 2024. január 1-jén kezdődik és 2024. december 31-én zárul. A pénzügyi és szakmai beszámolók benyújtásának határideje a megvalósítás befejezésétől számított 2 hónap. További információkért és a pályázati dokumentumok benyújtásáért látogasson el az otter.aofk.hu oldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken.

Ez a program nemcsak a téli sportok népszerűsítését célozza, hanem a helyi közösségek sportinfrastruktúrájának fejlesztését is. A magyar síoktatási infrastruktúra bővítése ezáltal mindenki számára elérhetőbbé és vonzóbbá válik.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre