Barion Pixel
PROAP News

július 18. -

EUR 390,90

USD 357,25

A DIMOP Plusz: Új Digitális Horizonton

A 21. században az információs technológia és a digitalizáció hajtja a gazdasági növekedést és az innovációt. Magyarország ebben az időszakban úttörő lépést tett a digitális átalakulás terén, amelyet a 2021-2027 közötti európai uniós programozási időszak kiemelt projektje, a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz (DIMOP Plusz) alaposan tükröz.

KKV-k Digitális Lendülete

Az Operatív Program keretében 2023 szeptemberében megjelent huszonöt felhívás, amelyek összesen több mint 225 milliárd forint támogatást nyújtanak a digitalizációval kapcsolatos fejlesztésekre. Kiemelt fontosságú a kis- és középvállalkozások digitális integrációjának előmozdítása. A felhívások célja, hogy a KKV szektor ne csak lépést tartson a globális trendekkel, de aktívan formálja is azokat, erősítve ezzel Magyarország nemzetközi jelenlétét és versenyképességét.

Közszolgáltatások a Jövőért

A közszolgáltatások digitalizációjának előnyei vitathatatlanok. Az e-közigazgatási rendszerek optimalizálása, az adatkapcsolatok megerősítése és a jogi személyek modern nyilvántartása mind a Digitális Állampolgárság eszményének megvalósítását célozzák. Ezen túl, az új digitális személyazonosító alkalmazás és a virtuális ügyintézés bevezetése a mindennapokban is érezhetővé teszi a változást az állampolgárok számára.

Zöld és Technológiai Megoldások a Fenntarthatóságért

A fenntarthatóság és a technológiai innováció kéz a kézben járnak. A DIMOP Plusz olyan projekteket támogat, melyek digitális megoldásokkal járulnak hozzá a természeti erőforrások hatékonyabb felhasználásához, valamint a klímaváltozás hatásainak monitorozásához.

Digitális Oktatás és Kompetenciafejlesztés

Az oktatás és a képzés területén is jelentős változásokat hoz a DIMOP Plusz. A digitális kompetenciák fejlesztése, az oktatási nyilvántartások egységesítése és a tanulástámogató platformok kialakítása hatalmas lépést jelentenek az oktatás modernizálása felé.

A Jövő Alapjai

A gigabitképes hálózati infrastruktúra fejlesztése a program egyik kulcsfontosságú eleme. A modern hálózati kapcsolatok nem csak a mindennapokban, de gazdasági szinten is óriási előnyt jelentenek, hozzájárulva a beruházások ösztönzéséhez és a kistelepülések fejlődéséhez.

Zárásként

A DIMOP Plusz a digitalizáció új korszakát hivatott megnyitni Magyarországon. A program az Európai Unió és a Magyar Kormány által összesen 760 milliárd forint támogatásával valósul meg, biztosítva ezzel az ország digitális jövőjét.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre