Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

A Társasházkezelés Szakmai Képzése Magyarországon: Több Mint Egy Kötelezettség

Magyarország lakóingatlan-piacán jelentős változások zajlanak, a lakásállomány megközelítőleg 4,4 millió, amelyen belül a társasházak száma meghaladja a 200 ezer darabot. Ezen társasházak életét a tulajdonosi közgyűlések döntései alakítják, ahol megválasztott közös képviselők vesznek részt, akik gyakran százmillió forintos költségvetések kezeléséért felelősek. Ennek ellenére sok közös képviselő jelenleg még nem rendelkezik megfelelő szaktudással. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Közös Képviselő Képzés célja, hogy ezt a hiányosságot pótolja, és felkészítse őket a jövő kihívásaira.

Kiknek Szól a Képzés?

A képzésre középiskolai végzettséggel rendelkezők, a jövőben közös képviselőként dolgozni kívánó személyek, lakásszövetkezetek ügyvezetői, felügyelő bizottsági tagjai jelentkezhetnek. A cél, hogy megfeleljenek a szakmai kompetencia követelményeknek, és felkészüljenek az erkölcsi, anyagi, valamint büntetőjogi felelősségeikre.

Mi a Képzés Célja?

A közös képviselőknek a szabályozás miatt egyre magasabb követelményeket kell teljesíteniük, a bírságok elkerülése és a hatékony működés érdekében. A képzés során a résztvevők alapfokú ismereteket szereznek a társasházak kezeléséről, fenntartásáról, és segítséget kapnak gazdálkodási feladataik ellátásához.

A Képzés Tartalma és Időtartama

A 40 órás képzés 4 héten át tart, heti kétszer 5 órában. Az oktatás személyes és online formában is elérhető, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara modern eszközökkel felszerelt épületében zajlik.

Hogyan Lehet Jelentkezni?

A jelentkezés online formában lehetséges, a szükséges dokumentumokkal együtt. A jelentkezőknek betöltött 18. életévüknek kell lenniük, és rendelkezniük kell érettségi bizonyítvánnyal. A képzési díj 80.000 Forint, amely magába foglalja az oktatást, a vizsgaköltségeket és a tananyagot is.

Oktatók és Tanúsítvány

A képzést magasan kvalifikált, gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek tartják, akik képesek a társasházak aktuális kezelési problémáira is megfelelő megoldásokat javasolni. A sikeres vizsgát követően a résztvevők tanúsítványt kapnak, amely igazolja szakmai felkészültségüket.

Összefoglalás

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Közös Képviselő Képzés kiemelkedő lehetőséget nyújt azoknak, akik komolyan veszik a társasházkezelési feladatokat, és felelősségteljesen szeretnék ellátni ezt a szerepet. A szakmai kompetencia növelése mellett, a képzés segít megérteni a jogi és gazdasági kötelezettségeket is, biztosítva ezzel a társasházak hatékony és törvényes működését.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre