Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Fontos felhívás a Civil Szervezetek számára: Részvétel a Nemzeti Együttműködési Alap Civil Jelöltállítási rendszerében

Itt az idő, hogy aktív szerepet vállaljatok a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) döntéshozatalában! A NEA civil jelöltállítási rendszere lehetőséget biztosít számotokra, hogy képviselőtökön keresztül részt vegyetek az Alap Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjainak megválasztásában.

Mit kell tudni a választási eljárásról?

A választási folyamatot a 2011. évi CLXXV. törvény 71-72. §-ai, valamint a 5/2012. (II.16.) KIM rendelet (NEAr.) 20-24. §-ai szabályozzák. A jelentkezésre jogosultak közé tartoznak az országos, területi vagy helyi hatókörű, Magyarországon nyilvántartásba vett civil szervezetek.

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

A sikeres bejelentkezés érdekében a civil szervezeteknek rögzíteniük kell bizonyos adatokat, beleértve a javasolt tanácsi vagy kollégiumi tagjelölt életrajzát is. Ezenkívül csatolniuk kell az elektori nyilvántartó rendszer által előállított dokumentumok digitális másolatát, amelyet a képviselő, az elektor és két tanú aláírásával kell hitelesíteni.

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezés elektronikusan történik az alábbi linken: https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx. A bejelentkezési határidő: 2024. február 2., 12:00. Késedelmes bejelentkezéseket sajnos nem fogadnak el.

Mi történik a bejelentkezés után?

A sikeresen bejelentkezett szervezeteket értesítik a bejelentkezés elfogadásáról, valamint az elektori gyűlés helyéről és idejéről.

Hol kapható további információ?

Amennyiben kérdéseitek vannak, forduljatok bizalommal a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Ügyfélszolgálatához a +36 1 896-0620 telefonszámon vagy a nea@bgazrt.hu e-mail-címen. További részletekért látogassatok el a www.civil.info.hu weboldalra.

Ez egy kiváló lehetőség a civil szektor számára, hogy közvetlenül vegyen részt a NEA döntéshozatali folyamataiban. Ne hagyjátok ki ezt az esélyt, hogy érdemben hozzájáruljatok a civil társadalom fejlődéséhez!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre