Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Új KKV Kapacitásbővítő Pályázat és Bértámogatás a Láthatáron

2024 januárjában új horizontok nyílnak a kis- és középvállalkozások (KKV) számára: egy kifejezetten a foglalkoztatotti létszám növelésére irányuló pályázat indul. Bár a tényleges pályázati kiírás még várat magára, fontos a részletek ismertetése, hogy a vállalkozások felkészülten várják a megjelenést. Az OFA Nonprofit Kft. által koordinált pályázat előkészítése már zajlik, és a határidő 2024. január 15-ére van kitűzve.

Miért Izgalmas Ez a Lehetőség?

A pályázat elsősorban azoknak a KKV-knak szól, amelyek Magyarország négy leginkább hátrányos helyzetű régiójában működnek. Célja, hogy új munkahelyek teremtésével hozzájáruljon ezeknek a régióknak a gazdasági fejlődéséhez.

Milyen Támogatások Érhetők El?

A pályázat keretében a KKV-k legalább egy új munkavállaló felvételére vállalkozhatnak, amiáltal növelik a foglalkoztatottak számát. A támogatás időtartama 6 hónap, amelyet további 2 hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettség követ. A támogatás összege egy munkavállalóra maximum 2 467 920 Ft, ami a bérek és kapcsolódó költségek fedezetére szolgál. Fontos, hogy a vállalkozásoknak 30%-os önrészt kell biztosítaniuk, mivel a támogatás legfeljebb a projekt összköltségének 70%-át fedezi.

Ki Pályázhat?

A pályázatra olyan KKV-k jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt üzleti évvel és Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel.

Miért Érdemes Pályázni?

Ez a pályázat nem csak a foglalkoztatotti létszám növelését ösztönzi, hanem lehetőséget is nyújt a digitális és zöld átállásra, valamint a munkaerőpiacon aktív munkavállalók foglalkoztatására. A pályázat ezekre a területekre kiemelt figyelmet fordít, így a résztvevő vállalkozások nem csak gazdasági, de társadalmi szempontból is hozzájárulhatnak a fejlődéshez.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre