Barion Pixel
PROAP News

július 18. -

EUR 390,90

USD 357,25

Az Építőművészet Kollégiuma nyílt pályázati felhívása: Új lehetőségek az építőművészet (város-, táj-, kert-, belsőépítészeti) területén

Az Építőművészet Kollégiuma izgalmas lehetőséget kínál hazai és nemzetközi építészeti projektek, valamint a magyar kulturális értékek nemzetközi porondra vitelének támogatására. A pályázat célja, hogy elősegítse a város-, táj-, kert- és belsőépítészeti célok megvalósítását, és hozzájáruljon a magyar kulturális örökség nemzetközi ismertségének növeléséhez. A pályázat keretében nyújtott támogatások nem minősülnek állami támogatásnak az Európai Unió szabályozása …

Az Építőművészet Kollégiuma izgalmas lehetőséget kínál hazai és nemzetközi építészeti projektek, valamint a magyar kulturális értékek nemzetközi porondra vitelének támogatására. A pályázat célja, hogy elősegítse a város-, táj-, kert- és belsőépítészeti célok megvalósítását, és hozzájáruljon a magyar kulturális örökség nemzetközi ismertségének növeléséhez.

A pályázat keretében nyújtott támogatások nem minősülnek állami támogatásnak az Európai Unió szabályozása értelmében, amennyiben a támogatott tevékenységek nem gazdasági jellegűek, vagy korlátozott vonzáskörzettel bírnak, így elsősorban a magyar állampolgárok számára nyújtanak értéket.

A pályázat során öt fő témakörben lehet benyújtani a projekteket:

  1. Alkotói támogatás: Kutatások, életrajzok, építészetelméleti írások és oktatási segédanyagok készítésére irányul, kiemelten azok illusztrációjára és grafikai munkáira fókuszálva. A támogatás formája vissza nem térítendő, a rendelkezésre álló keretösszeg 10 millió forint, melyből maximum 1 millió forint igényelhető projekt.
  2. Az építészet közéleti szerepének növelése: A kortárs magyar építészet és annak alkotóinak médiában és köznevelésben történő bemutatását támogatja, 25 millió forintos keretösszeggel.
  3. Hazai és nemzetközi építészeti események: Konferenciák, rendezvények, alkotótáborok, kiállítások, mesterkurzusok és szakmai továbbképzések megrendezéséhez nyújt támogatást, 57 millió forintos kerettel.
  4. Részvétel támogatása: Hazai és nemzetközi építészeti konferenciákon, rendezvényeken, kiállításokon, mesterkurzusokon és szakmai továbbképzéseken való részvétel támogatása, 2 millió forintos kerettel.
  5. Nemzetközi szakmai szervezetekben való jelenlét: A nemzetközi építőművészeti szervezetek magyar tagozatainak támogatása, 4 millió forintos kerettel.

A pályázatok benyújtásának határideje 2024. április 11-én éjfélig van meghatározva, és kizárólag az NKA portálján keresztül lehetséges. A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követő 60 napon belül történik, a döntésről a pályázók a döntést követő legkésőbb 20 napon belül értesítést kapnak.

Ez a pályázati felhívás kiváló lehetőséget kínál az építőművészek, kutatók és szakmai szervezetek számára, hogy új projekteket valósítsanak meg, és hozzájáruljanak a magyar építőművészet nemzetközi elismeréséhez. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy részese legyen Magyarország kulturális örökségének megőrzésében és népszerűsítésében!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre