Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Civil szervezetek 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatainak támogatása

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő (NKTK) által meghirdetett, „Civil szervezetek 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatainak támogatása” címmel ellátott pályázati felhívás kiemelt lehetőséget biztosít a civil szervezetek számára, hogy növeljék az 1-es típusú diabétesz társadalmi megértését és az érintettek integrációját. A CSP-DB-24 kóddal jelölt pályázat célja, hogy támogassa azokat a kezdeményezéseket, melyek az 1-es típusú diabéteszes gyermekek és fiatalok társadalmi esélyegyenlőségét és társadalmi beilleszkedését elősegítik, valamint hiteles és pontos információkat nyújtanak a betegségről.

Pályázat Célja

A pályázat elsődleges célja, hogy a 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és fiatalok jobban megérthetővé és láthatóvá váljanak a társadalom számára. Emellett a prevenció és a korai felismerés fontosságának hangsúlyozása, a diabétesz kezelési lehetőségeinek bemutatása is központi szerepet kap, hogy csökkentsék a betegséggel járó stigma és társadalmi kirekesztés mértékét.

Rendelkezésre álló keretösszeg

A pályázati keretösszeg 100 millió forint, amely a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséből származik. A támogatás célja, hogy a civil szervezetek által végzett, diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási és oktatási programokat, projekteket finanszírozza.

Támogatás összege és formája

A támogatás összege pályázatonként minimum 2 millió forint és maximum 30 millió forint között mozog, amely a projekt teljes költségvetésének akár 90%-át is fedezheti. A saját forrás biztosítása szükséges a pályázat keretében, amelynek mértéke legalább a projekt költségvetésének 10%-a kell, hogy legyen.

Pályázható tevékenységek

A támogatás különféle tevékenységekre nyújtható, beleértve:

– Ingatlan és jármű üzemeltetési költségei

– Adminisztratív költségek

– PR és marketing költségek

– Humánerőforrás fejlesztési költségek

– Kommunikációs és utazási költségek

– Szállítási költségek

– Szakmai rendezvények, konferenciák és képzések szervezése

– Nyomdaköltségek és szerkesztési díjak

A támogatás nem fordítható infrastruktúra-fejlesztésre, csak a fenti tevékenységekhez kapcsolódó, ténylegesen felmerült költségek támogatására használható fel.

Pályázati feltételek

A pályázatot azok a regisztrált civil szervezetek nyújthatják be, amelyek az 1-es típusú diabétesszel foglalkoznak és az NKTK által meghatározott kritériumoknak megfelelnek. A pályázat benyújtásának határideje 2024. június 12. éjfél.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre