Barion Pixel
PROAP News

február 23. -

EUR 387,19

USD 356,76

Meghosszabbították az elektronikus Gazdálkodási Napló benyújtásának határidejét!

Az Agrárminisztérium a felmerült informatikai nehézségek miatt 2024. január 12-én bejelentett módon, két héttel, egészen február 15-ig meghosszabbította az elektronikus gazdálkodási napló (eGN) benyújtásának határidejét. Ez a lépés jelentős segítséget nyújt a gazdálkodóknak, akik így több időt kapnak az új eljárásokhoz való alkalmazkodásra.

Az Új Eljárások és a Támogatási Év Tanulságai

Az idei agrártámogatási „tanulóév” tapasztalatai alapján a következő évben az eGN-ben szereplő, a támogatások kifizetéséhez szükséges adatok benyújtása új alapokra helyeződik. Ezért különösen fontos, hogy a gazdálkodók és segítőik – tanácsadók, falugazdászok – kiemelt figyelmet fordítsanak az új eljárásokra és az agrártámogatások kifizetésében közreműködő szervezetek együttműködésére.

A Gazdálkodási Napló és a Permetezési Napló fontossága

A támogatási programokban részt vevő gazdálkodóknak legfontosabb feladata, hogy február 15-ig hozzák létre az elektronikus gazdálkodási naplójukat, különös tekintettel azokra, akik az Agrár-ökológiai Program vagy az AKG és ÖKO programok keretében vállaltak növényvédőszer-használattal összefüggő tevékenységeket. A permetezési napló alapján ellenőrizhető, hogy a termelő megfelelő készítményeket használt-e, és ezáltal elkerülhetők a támogatásokhoz kapcsolódó szankciók.

A Nébih szerepe és a további teendők

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus üzenetben értesíti azokat a gazdálkodókat, akiknél hiányosságokat talál a permetezési naplóban. Ez lehetőséget ad a gazdálkodóknak, hogy a megjelölt határidőig pótolják a hiányzó adatokat. Fontos, hogy a gazdálkodók február 15-e után is folyamatosan frissítsék naplójukat, különösen a permetezési napló részét.

Ha bármi segítségre lenne szükséged a Gazdálkodási Napló vezetésében, ne habozz! Látogass el a weboldalunkra, és vedd fel velünk a kapcsolatot az ott található elérhetőségeken. Mi segítünk, hogy minden simán menjen!


Ez is érdekelhet

További hírek