Barion Pixel
PROAP News

július 18. -

EUR 390,90

USD 357,25

Meghosszabbították az elektronikus Gazdálkodási Napló benyújtásának határidejét!

Az Agrárminisztérium a felmerült informatikai nehézségek miatt 2024. január 12-én bejelentett módon, két héttel, egészen február 15-ig meghosszabbította az elektronikus gazdálkodási napló (eGN) benyújtásának határidejét. Ez a lépés jelentős segítséget nyújt a gazdálkodóknak, akik így több időt kapnak az új eljárásokhoz való alkalmazkodásra.

Az Új Eljárások és a Támogatási Év Tanulságai

Az idei agrártámogatási „tanulóév” tapasztalatai alapján a következő évben az eGN-ben szereplő, a támogatások kifizetéséhez szükséges adatok benyújtása új alapokra helyeződik. Ezért különösen fontos, hogy a gazdálkodók és segítőik – tanácsadók, falugazdászok – kiemelt figyelmet fordítsanak az új eljárásokra és az agrártámogatások kifizetésében közreműködő szervezetek együttműködésére.

A Gazdálkodási Napló és a Permetezési Napló fontossága

A támogatási programokban részt vevő gazdálkodóknak legfontosabb feladata, hogy február 15-ig hozzák létre az elektronikus gazdálkodási naplójukat, különös tekintettel azokra, akik az Agrár-ökológiai Program vagy az AKG és ÖKO programok keretében vállaltak növényvédőszer-használattal összefüggő tevékenységeket. A permetezési napló alapján ellenőrizhető, hogy a termelő megfelelő készítményeket használt-e, és ezáltal elkerülhetők a támogatásokhoz kapcsolódó szankciók.

A Nébih szerepe és a további teendők

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus üzenetben értesíti azokat a gazdálkodókat, akiknél hiányosságokat talál a permetezési naplóban. Ez lehetőséget ad a gazdálkodóknak, hogy a megjelölt határidőig pótolják a hiányzó adatokat. Fontos, hogy a gazdálkodók február 15-e után is folyamatosan frissítsék naplójukat, különösen a permetezési napló részét.

Ha bármi segítségre lenne szükséged a Gazdálkodási Napló vezetésében, ne habozz! Látogass el a weboldalunkra, és vedd fel velünk a kapcsolatot az ott található elérhetőségeken. Mi segítünk, hogy minden simán menjen!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre