Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Új Pályázati Lehetőség a Mezőgazdasági Termelők Számára: Díjtámogatott Mezőgazdasági Biztosítás

A mezőgazdasági termelés számos kockázattal jár, amelyek közül a kedvezőtlen éghajlati jelenségek okozta veszteségek kiemelten fontosak. A Magyarországi mezőgazdasági termelők számára most egy új pályázati lehetőség nyílik meg a „Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer (MKR II. pillér): Díjtámogatott mezőgazdasági biztosítás” keretében, amelynek célja, hogy támogassa őket az ilyen jellegű kockázatok kezelésében. Ki Jogosult a Támogatásra? A támogatást …

A mezőgazdasági termelés számos kockázattal jár, amelyek közül a kedvezőtlen éghajlati jelenségek okozta veszteségek kiemelten fontosak. A Magyarországi mezőgazdasági termelők számára most egy új pályázati lehetőség nyílik meg a „Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer (MKR II. pillér): Díjtámogatott mezőgazdasági biztosítás” keretében, amelynek célja, hogy támogassa őket az ilyen jellegű kockázatok kezelésében.

Ki Jogosult a Támogatásra?

A támogatást azon mezőgazdasági termelők igényelhetik, akik rendelkeznek érvényes mezőgazdasági biztosítási szerződéssel és támogatási azonosítóval. A támogatás célja, hogy segítse a termelőket a növénykultúrákban bekövetkező, legalább 20%-os hozamcsökkenést eredményező kedvezőtlen éghajlati jelenségek okozta veszteségek fedezetében.

Mire Használható Fel a Támogatás?

A támogatás kifejezetten a mezőgazdasági biztosítások díjához nyújt segítséget. Ezek a biztosítások kiterjedhetnek többek között jégesőkárra, aszálykárra, mezőgazdasági árvízkárra, téli és tavaszi fagykárra, valamint viharkárra.

Mikor és Hogyan Nyújtható Be a Támogatási Kérelem?

A támogatási kérelmeket 2024 és 2027 között, az egységes kérelem benyújtásának időszakában lehet benyújtani. A kérelem elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül nyújtható be, amelynek részletes leírása megtalálható a Magyar Államkincstár honlapján.

Mennyi Támogatást Lehet Igényelni?

A támogatás mértéke a megfizetett éves nettó biztosítási díj legfeljebb 70%-a lehet. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 26 milliárd forint, amelyet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszíroz.

Miért Fontos Ez a Pályázat?

Ez a pályázati lehetőség kiváló eszköz a mezőgazdasági termelők számára, hogy csökkentsék az éghajlati kockázatokból eredő gazdasági károkat. A díjtámogatott mezőgazdasági biztosítás révén a termelők jobban felkészülhetnek a váratlan időjárási viszontagságokra, és biztosíthatják termelésük fenntarthatóságát.

A pályázat részletes feltételei és további információk a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el. Minden érdeklődő mezőgazdasági termelőt bátorítunk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel és tegyék biztonságosabbá termelésüket a díjtámogatott mezőgazdasági biztosítás segítségével.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre