Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Ismét támogatási program a kisgyermeket nevelők munkaerő-piaci visszatéréséért

A Magyar Kormány új kezdeményezést hirdetett meg, amelynek célja a kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piaci visszatérésének támogatása. A program keretösszege 5,5 milliárd forint, és kifejezetten azokra a szülőkre irányul, akik bölcsődei ellátásra jogosult gyermeket nevelnek, és kevésbé fejlett régiókban élnek.

A támogatás részletei

A támogatás várhatóan áprilistól érhető el és célja, hogy segítse a munkába álló vagy visszatérő szülőket, akik gyermeküket bölcsődében vagy napközbeni gyermekfelügyeletben helyezik el. A támogatás a következőket foglalja magában:

  • Személyi térítési díjhoz nyújtott támogatás, amely akkor folyósítható, ha a szülő megfelel a felhívásban foglalt előírásoknak.
  • A támogatásban részesíthető az a személy, aki 2023. április 1. után tér vissza a munkaerőpiacra, és gyermekének címe megegyezik a szülő állandó lakóhelyével vagy tartózkodási helyével.
  • A támogatás összege gyermekenként legfeljebb havi 50 000 Ft, míg egyedülálló szülők, RGYK-ra jogosultak, menekült hátterű szülők, valamint sajátos nevelési igényű vagy fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülők esetében havi 65 000 Ft.

A támogatás igénybevételének feltételei

A támogatás igénybevételéhez szükséges a szülő ügyfélkapu regisztrációval és bankszámlával rendelkezése. A támogatás csak akkor folyósítható, ha a szülő már korábban csecsemőgondozási díjat, gyermekgondozási díjat, gyermekgondozást segítő ellátást, vagy gyermeknevelési támogatást kapott a gyermekre.

A támogatás jelentősége

Ez a támogatási program különösen fontos a kevésbé fejlett régiókban élő szülők számára, akik így nagyobb eséllyel tudnak visszatérni a munkaerőpiacra, miközben gyermekeik megfelelő ellátásban részesülnek. A program nem csak anyagi segítséget nyújt, hanem hozzájárul a családok munka és magánélet egyensúlyának javításához is.

Összegzés

A kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piaci visszatérését célzó támogatási program egy kiemelkedő lehetőség, amely segíti a családokat abban, hogy a szülők munkába álljanak vagy visszatérjenek a munkaerőpiacra, miközben gyermekeiket biztonságos és támogató környezetben helyezik el. Ez a kezdeményezés nem csak a családoknak nyújt segítséget, hanem hosszú távon hozzájárul a társadalom egészének fejlődéséhez is.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre