Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Ifjúsági Garancia Plusz: Új Remény a Fiataloknak a Munkaerőpiacon

A munkaerőpiacra való belépés gyakran kihívásokkal teli időszak a fiatalok számára. A kezdeti nehézségek leküzdése érdekében a magyar kormány új kezdeményezést indít, amely a harminc év alatti fiatalok elhelyezkedését hivatott elősegíteni. Az Ifjúsági Garancia Plusz program, amely uniós forrásból finanszírozott, 2024 áprilisában induló, kétszázmilliárd forintos keretösszegű projekt, amelynek célja, hogy támogassa a fiatalok munkaerőpiaci integrációját. …

A munkaerőpiacra való belépés gyakran kihívásokkal teli időszak a fiatalok számára. A kezdeti nehézségek leküzdése érdekében a magyar kormány új kezdeményezést indít, amely a harminc év alatti fiatalok elhelyezkedését hivatott elősegíteni. Az Ifjúsági Garancia Plusz program, amely uniós forrásból finanszírozott, 2024 áprilisában induló, kétszázmilliárd forintos keretösszegű projekt, amelynek célja, hogy támogassa a fiatalok munkaerőpiaci integrációját.

A Program Pillérei

Az Ifjúsági Garancia Plusz program három fő elemre épül: bértámogatás, albérleti támogatás, valamint útiköltség-hozzájárulás. Az állam ezzel a kezdeményezéssel nem csak a munkáltatókat ösztönzi a fiatalok foglalkoztatására, hanem közvetlenül is támogatja a fiatal munkavállalókat.

  • Bértámogatás: Az állam négy, illetve hat hónapig átvállalja a munkabér ötven százalékát, ezzel csökkentve a munkáltatók terheit és ösztönözve őket a fiatalok alkalmazására.
  • Albérleti támogatás: A program keretében, ha a munkahely a lakóhelytől hatvan kilométernél távolabb helyezkedik el, a fiatalok a minimálbér hetven százalékáig, maximum 180 ezer forintig terjedő albérleti támogatást igényelhetnek.
  • Útiköltség-támogatás: Hatvan kilométeres távolságon belül a program tíz kilométerenként tízezer forintos útiköltség-támogatást biztosít.

További Lehetőségek

A program nem áll meg a pénzügyi támogatásoknál; piacképes tudást nyújtó képzési támogatás is része a kezdeményezésnek. Ez különösen fontos, tekintve, hogy a munkaerőpiac folyamatosan változik, és a fiataloknak meg kell felelniük az új kihívásoknak. A képzések célja, hogy a résztvevők olyan készségeket és ismereteket szerezzenek, amelyek növelik esélyeiket a sikeres elhelyezkedésre.

A Program Hatása

Az Ifjúsági Garancia Plusz program várhatóan mintegy 84 ezer fiatal munkához jutását segítheti elő 2024 és 2029 között. A kormány célja, hogy a regisztrált álláskereső fiatalok mellett a passzív inaktív csoportokat is bevonja a munkaerőpiacra, így növelve az aktivitási rátát és csökkentve a munkanélküliséget.

Összefoglalás

Az Ifjúsági Garancia Plusz program jelentős lépés a fiatalok munkaerőpiaci integrációjának elősegítésében. A bértámogatástól kezdve az albérleti támogatáson át a képzési lehetőségekig számos eszközt kínál a fiatalok számára, hogy sikeresen megkezdhessék pályafutásukat. A kormány ezzel a kezdeményezéssel nem csak a fiatalokat, hanem a munkáltatókat és a gazdaságot is támogatja, hozzájárulva Magyarország jövőbeli prosperitásához.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre