Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Újra meghirdetésre kerül a tanulói és hallgatói jogviszonnyal rendelkező kisgyermeknevelők ösztönző támogatása

Várhatóan Áprilisban ismét lehetőség nyílik a kisgyermekgondozó, -nevelő technikumi képzésben aktív tanulói vagy a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzésben (BA) aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező kisgyermeket nevelők számára, hogy jelentkezzenek az ösztönző támogatásra. A program keretösszege 6 milliárd forint, és elsősorban Magyarország kevésbé fejlett régióiban lesz elérhető.

A támogatás részletei

A támogatás célja, hogy támogassa a tanulmányaikat folytató kisgyermeket nevelőket, így segítve őket abban, hogy sikeresen befejezzék képzésüket és hozzájáruljanak a bölcsődei ellátás fejlesztéséhez. A támogatás formája és mértéke a következő:

  • Technikumi képzésben résztvevők számára havi 59 000 Ft ösztöndíj.
  • Főiskolai hallgatók számára havi 125 000 Ft ösztöndíj.
  • A támogatás maximum 20 hónapra szól.

Fontos megjegyezni, hogy az ösztöndíj folyósítása nem zárja ki más tanulmányi vagy szociális ösztöndíjak igénybevételét.

A Támogatás igénybevételének feltételei

A támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentációk kidolgozása, a kérelmek kezelése, valamint az ellenőrzési és monitoring feladatok ellátása a Magyar Államkincstár feladata lesz. A támogatás igénybevételének feltételei között szerepel, hogy a támogatásban részesülő személy a végzettség megszerzését követően bölcsődei ellátást nyújtó intézményben helyezkedjen el.

A Támogatás jelentősége

Ez a támogatás különösen fontos a kevésbé fejlett régiókban élő tanulók és hallgatók számára, akik így nagyobb eséllyel tudnak hozzájárulni a helyi közösségek fejlődéséhez. A támogatás nem csak anyagi segítséget nyújt, hanem hozzájárul a szakemberhiány csökkentéséhez és a bölcsődei ellátás minőségének javításához is.

Összegzés

A tanulói és hallgatói jogviszonnyal rendelkező kisgyermeknevelők számára nyújtott ösztönző támogatás újra meghirdetésre kerül, ami kiemelkedő lehetőséget jelent a jövő generációjának nevelői számára. Ez a kezdeményezés nem csak a tanulók és hallgatók életét könnyíti meg, hanem hosszú távon hozzájárul a társadalom fejlődéséhez is.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre