Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Új Lehetőségek a Közművelődés Támogatására: A Nemzeti Kulturális Alap Pályázati Felhívása

A Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma új pályázati felhívást tett közzé, amelynek célja a közművelődési tevékenységek széleskörű támogatása. A pályázat három különböző altémában kínál lehetőséget a kulturális szervezetek, intézmények és közösségek számára, hogy fejlesztéseiket, rendezvényeiket és programjaikat megvalósíthassák. A támogatások célja, hogy elősegítsék a kulturális élet gazdagítását, a közösségek építését és a kultúra hozzáférhetőségének bővítését. …

A Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma új pályázati felhívást tett közzé, amelynek célja a közművelődési tevékenységek széleskörű támogatása. A pályázat három különböző altémában kínál lehetőséget a kulturális szervezetek, intézmények és közösségek számára, hogy fejlesztéseiket, rendezvényeiket és programjaikat megvalósíthassák. A támogatások célja, hogy elősegítsék a kulturális élet gazdagítását, a közösségek építését és a kultúra hozzáférhetőségének bővítését.

1. Infrastrukturális Fejlesztések Közművelődési Intézményekben

Ez az altéma legfeljebb 1 millió forintos támogatást kínál a közművelődési intézmények számára, hogy infrastrukturális fejlesztéseket hajthassanak végre. Célja, hogy javítsa a szakmai feladatellátás színvonalát, megőrizve vagy növelve ezzel a kulturális tevékenységek minőségét. A támogatás időszaka 2024. március 1-től 2024. december 31-ig tart.

2. Közművelődési és Közösségi Események

A második altéma 1,5 millió forintig terjedő támogatást kínál járási, megyei, országos és nemzetközi hatókörű közművelődési és közösségi események, rendezvények, valamint szakmai konferenciák megrendezésére. A cél, hogy elősegítse a kulturális események sokszínűségét és elérhetőségét, ösztönözve ezzel a kulturális részvételt. A támogatási időszak 2024. július 1-től 2024. december 31-ig tart.

3. Kamarajellegű Közösségépítő Terem-rendezvények

Az utolsó altéma lehetőséget biztosít hazai kamarajellegű, 80-120 fős közösségépítő terasz-rendezvények megrendezésére. A támogatás, amely legfeljebb 1 millió forintig igényelhető, célja, hogy támogassa a helyi és országos programok vegyítését, valamint az irodalom, zene, színház és egyéb műfajok találkozását. A támogatás időszaka 2024. április 1-től 2024. október 31-ig tart.

Pályázati Információk

A támogatásra szánt teljes keretösszeg 179 millió forint, amelyet a kollégium a sikeres pályázatok között oszt szét. Fontos megjegyezni, hogy a kollégium egyik altémában sem írja elő saját forrás biztosítását, így a pályázatok benyújtása szélesebb kör számára válik elérhetővé.

A pályázati határidő 2024. április 18., 23:59, így a kulturális szervezeteknek, intézményeknek és közösségeknek van idejük alaposan megtervezni és előkészíteni pályázataikat.

Miért Fontos Ez a Pályázat?

Ez a pályázati felhívás kiváló lehetőséget biztosít a kulturális szektor szereplői számára, hogy fejlesszék infrastruktúrájukat, rendezvényeiket és programjaikat. A támogatások hozzájárulnak a kulturális élet dinamizmusának növeléséhez, a közösségek összekovácsolásához és a kultúra mindenki számára való elérhetővé tételéhez.

Ha Ön is a kulturális élet részese, ne hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget, hogy projektjeivel hozzájáruljon a magyar kultúra gazdagításához és a közösségek építéséhez. Kezdje el a pályázat előkészítését ma, hogy biztosítsa helyét a kulturális innováció és fejlődés élén!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre