Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

A GINOP Plusz-3.1.1.-23 Projekt: Lehetőségek a munkaerőpiac fejlesztésére

2024-ben ismét támogatás nyílik a munkaerőpiaci integrációban Magyarországon, köszönhetően a GINOP Plusz-3.1.1.-23 projektnek. Ez az ambiciózus kezdeményezés, amelynek előkészítése 2024. február 24-ig tart, a munkaerő kínálatának bővítésére és fejlesztésére összpontosít, különös tekintettel a hátrányos helyzetű csoportokra.

Célcsoportok és támogatási formák

A projekt kiemelten foglalkozik azon csoportokkal, mint a tartósan álláskeresők, az 50 év felettiek álláskeresők, az alacsony iskolai végzettségűek, a vidéki térségekben élők, a kisgyermeket nevelők, a közfoglalkoztatásból kilépők, a romák, a megváltozott munkaképességűek, és az ápolási feladatokat ellátók. A támogatási forma sokrétű:

  • Béralapú támogatások: Ezek közé tartozik a bértámogatás, amely a munkáltatókat ösztönzi a hátrányos helyzetű álláskeresők alkalmazására.
  • Mobilitás támogatása: Lakhatási és utazási támogatások segítik az álláskeresők mobilitását.
  • Foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások: Információnyújtás, mentori szolgáltatás, tanácsadás és munkaközvetítés.
  • Utazási költség támogatása: Segíti a szolgáltatások igénybevételét.
  • Foglalkoztatást elősegítő képzések: Támogatják a munkaerőpiaci alkalmazkodást mind a foglalkoztató, mind az álláskereső részére.

A projekt kerete és hatása

A teljes támogatásra szánt keretösszeg 78 410 000 000 Ft, amely vissza nem térítendő és országos lefedettségű. Ez a jelentős összeg lehetővé teszi, hogy széleskörű támogatást nyújthassunk a célcsoportoknak. A projekt várhatóan pozitív hatással lesz a munkaerőpiac egészére, elősegítve a munkaerő kínálatának bővülését és a hátrányos helyzetű csoportok jobb munkaerőpiaci beilleszkedését.

Összefoglalás

A GINOP Plusz-3.1.1.-23 projekt egy innovatív és szükséges lépés a magyar munkaerőpiac fejlesztésében. A projekt segítségével a hátrányos helyzetű csoportok új lehetőségekhez juthatnak, és a munkáltatók számára is előnyös lehet a foglalkoztatásuk. A projekt sikeres megvalósítása jelentős mérföldkő lesz a munkaerőpiaci integráció és a gazdasági növekedés terén Magyarországon.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre