Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Műhelyiskola Modellprogram: Új Esély a Szakmai Sikerre

A „Műhelyiskola modellprogram” egy rendkívül fontos kezdeményezés, amely a felzárkózó településeken élő, a szakképzésből lemorzsolódó fiatalok számára kínál új lehetőségeket. A program célja, hogy segítse őket az iskolarendszerbe való visszailleszkedésben, vagy elősegítse a mielőbbi szakmaszerzést és a munkaerőpiacra való sikeres belépést.

A Program Célja

A Műhelyiskola modellprogram fő célja, hogy a 16-25 éves korosztály számára, akik már befejezték az általános iskola 8. osztályát vagy a „Dobbantó Programot”, de nem folytatták a szakképzést, alternatív képzési formákat és támogatásokat nyújtson. Ezáltal a program nem csak az oktatásban való sikeres előrehaladást segíti elő, hanem a társadalmi integrációt és a munkaerőpiaci esélyek növelését is.

Ki Jogosult a Támogatásra?

A támogatási kérelem benyújtására széles körű jogosultsági lista áll rendelkezésre, beleértve a korlátolt felelősségű társaságokat, részvénytársaságokat, szociális szövetkezeteket, vallási egyesületeket, bevett egyházakat, közalapítványokat és egyéb nonprofit szervezeteket. A program különlegessége, hogy minden szervezet csak egy megvalósítási helyszínre nyújthat be támogatási kérelmet, több helyszín esetén külön kérelmek szükségesek.

A Támogatás Összege és Tevékenységek

A program keretében igényelhető támogatás összege minimum 2 700 000 Ft és maximum 87 000 000 Ft között mozog, ami a projektköltségek 100%-át fedezheti. A támogatott tevékenységek között szerepel a projekt előkészítése, a szakmai megvalósítás, a célcsoport támogatása, beruházások, valamint a projektmenedzsment.

Miért Fontos Ez a Program?

A Műhelyiskola modellprogram nem csak egy újabb támogatási lehetőség; ez egy valódi esély a fiatalok számára, hogy újra bekapcsolódjanak az oktatásba, szakmát szerezzenek és sikeres karriert építsenek fel. A program különös figyelmet fordít a helyi szükségletekre és igényekre, így biztosítva, hogy a képzések valóban a résztvevők és a közösség javát szolgálják.

Hogyan Lehet Pályázni?

A támogatási kérelem benyújtásának két szakasza van: az első 2024. február 23-tól március 28-ig, a második március 29-től április 30-ig tart. Ez idő alatt a jogosult szervezetek benyújthatják pályázataikat, hogy részt vehessenek ebben az életre szóló lehetőségben.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre