Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Élelmiszeripari Technológiai Forradalom: Új Pályázati Lehetőségek Beszállítóknak!

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) egy új, hatmilliárd forint keretösszegű pályázattal kívánja támogatni az élelmiszeripari beszállító vállalkozások technológiai modernizációját, jelentette be Fábián Gergely államtitkár. Az intézkedés célja a magyar élelmiszeripar hatékonyságának és versenyképességének növelése.

A pályázat kiváló lehetőséget teremt azoknak a vállalkozásoknak, melyek 300 és 500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást szeretnének igénybe venni. A támogatás mértéke akár a fejlesztés 70 százalékát is elérheti, míg az önerőből 30 százalék is finanszírozható hitel formájában.

Az államtitkári duó közös megegyezéssel hangoztatta az élelmiszeripar nemzeti jelentőségét, kiemelve, hogy a szektorhoz kapcsolódó beszállítók kritikus szerepet játszanak a hazai piac és az export terén egyaránt.

A GFM államtitkára, Fábián Gergely az első, 2021-ben meghirdetett Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BP) sikereit emelte ki, melynek keretében többek között napelemparkok, hűtőtárolók és gyártósorok fejlesztését valósították meg. Az államtitkár elmondása szerint a siker azt mutatja, hogy a programot meg kell ismételni.

A pályázat keretében vállalkozások és konzorciumok pályázhatnak új eszközök, technológiák, immateriális javak beszerzésére és sok más fejlesztésre.

Az Agrárminisztérium élelmiszeriparért felelős államtitkára, Nobilis Márton a beszállítói pályázat jelentőségét azzal hangsúlyozta, hogy a modernizációs lépések hozzájárulnak az élelmiszeripar hatékonyságának növeléséhez. Hangsúlyozta továbbá, hogy az élelmiszerláncokkal kötött korábbi megállapodásokat figyelembe véve, a magyar termékeknek még nagyobb súlyuk kell, hogy legyen a hazai piacon.

Továbbá Nobilis Márton bejelentette a közelgő Vidékfejlesztési Operatív Program indulását, melynek költségvetése az eredeti 468 milliárdról 750 milliárd forintra emelkedett az élelmiszeripari fejlesztésekre.

Az ÉLIP BP pályázatot a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. bonyolítja le a Gazdaságfejlesztési Minisztérium felügyelete alatt. További információk a programról a hivatalos weboldalon, a https://neum.hu/elip23/ címen találhatóak.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre