Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Az Év Végéig Érhetőek el a Széchenyi MAX+ Hitelek: Miért Fontos Most Lépni?

A Széchenyi Kártya Program jelenleg elérhető MAX+ konstrukcióinak feltételeit az év végéig hirdették meg, és a vállalkozásoknak érdemes mielőbb lépniük, ha évi fix 5 százalékos kamat mellett szeretnének hitelt felvenni.

Kamatkörnyezet és a Széchenyi Program Előnyei

A hitelkamatok általános csökkenése és a kormány önkéntes kamatplafonra vonatkozó kezdeményezése ellenére, a Széchenyi Kártya Program továbbra is kiemelkedően kedvező feltételeket kínál a vállalkozások számára. A MAX+ konstrukciók fix 5 százalékos kamatmellett kínálnak hitellehetőséget, azonban ezek az ajánlatok csak az év végéig érvényesek.

Hogyan Készüljünk Fel és Mire Számíthatunk?

A vállalkozásoknak mielőbb be kell nyújtaniuk a hitelkérelmüket, hiszen a bírálati folyamat akár több hétig is elhúzódhat. A hitelbírálati folyamat magába foglalja az előkészítést, a dokumentumok benyújtását, a banki bíráló bizottság döntését, és végül a szerződéskötést. Mindezek az időszakok összeadódva akár több hónapot is igénybe vehetnek.

A Széchenyi Hitelek Pénzügyi Előnyei

A Széchenyi MAX+ konstrukciók nem csak a fix 5 százalékos kamat miatt vonzóak. Egy 10 millió forintos, 3 éves futamidejű Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ esetén a vállalkozás összesen 790 ezer forint kamatot fizet, míg egy piaci alapú hitel esetén ez az összeg akár 1,8 millió forint is lehet. Még nagyobb a megtakarítás a folyószámlahiteleknél, ahol a Széchenyi program 400 ezer forintos éves kamatot kínál, míg a piaci hitel éves kamatkiadása akár 1,2 millió forint is lehet.

Mi Várható a Jövőben?

Bár nincs információ arról, hogy a Széchenyi Kártya Program mit kínál majd a jövőben, az elérhető feltételek változhatnak. Éppen ezért, aki hitelt szeretne felvenni, annak érdemes mielőbb kihasználni a jelenlegi lehetőségeket. A kormány és az Európai Bizottság döntéseitől függően a program akár kiterjesztett formában is folytatódhat a jövőben. Azonban a hitelkamatok további csökkenésére kicsi az esély, mivel a cél a piac normalizálódása és a magas kamatok uralta vállalati hitelpiac helyzetének javítása.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre