Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Új lehetőségek a munkaerőpiacon: Megyei Foglalkoztatási Paktum

Az álláskeresők és munkaadók számára új lehetőségek nyílnak meg a „Megyei Foglalkoztatási Paktum 2021-2027” keretében, amely a TOP_PLUSZ-3.1.1-21-KO1-2022-00001 projekt alatt valósul meg. Ez a kezdeményezés célja, hogy ösztönözze a foglalkoztatást, különösen a 30 év feletti álláskeresők és inaktív személyek körében, akik nehezebben találnak munkát a piacon. Bértámogatás: Egy új kezdeményezés A program keretében a munkaadók …

Az álláskeresők és munkaadók számára új lehetőségek nyílnak meg a „Megyei Foglalkoztatási Paktum 2021-2027” keretében, amely a TOP_PLUSZ-3.1.1-21-KO1-2022-00001 projekt alatt valósul meg. Ez a kezdeményezés célja, hogy ösztönözze a foglalkoztatást, különösen a 30 év feletti álláskeresők és inaktív személyek körében, akik nehezebben találnak munkát a piacon.

Bértámogatás: Egy új kezdeményezés

A program keretében a munkaadók vissza nem térítendő bértámogatást igényelhetnek, amennyiben 30 év feletti, esetleg hátrányos helyzetű álláskeresőket vagy inaktív személyeket foglalkoztatnak. A támogatás mértéke a bruttó munkabér 50%-a, legfeljebb 6 hónapig, ami jelentős segítséget nyújthat a vállalkozások számára a munkaerőköltségek csökkentésében.

Támogatható célcsoportok

A támogatásra jogosultak közé tartoznak a 30 év feletti inaktív személyek, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett álláskeresők, valamint a 50 év feletti álláskeresők. A program célja, hogy segítse őket a munkaerőpiacra való visszatérésben, ezáltal növelve az esélyeiket a hosszú távú foglalkoztatásra.

A Program finanszírozása

A támogatás finanszírozását az Európai Szociális Alap Plusz és a magyar állam költségvetése biztosítja, ami a program stabilitását és hosszú távú fenntarthatóságát garantálja.

Kérelem benyújtása

A munkaadók a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain nyújthatják be kérelmeiket. A sikeres pályázat esetén a járási hivatal hatósági szerződést köt a munkaadóval, amely részletesen rögzíti a támogatással kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket.

Elektronikus ügyintézés

Az ügyintézés elektronikus formában is történhet, ami megkönnyíti a munkaadók számára a folyamatot és gyorsítja a kérelmek elbírálását.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre