Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

További milliárdokkal támogatja a kormány a magyar falvak fejlődését

A Magyar falu program keretében idén további fejlesztések várhatóak, amelyek célja a 5 ezer fő alatti településeken élő mintegy 3 millió ember életkörülményeinek javítása. Gyopáros Alpár kormánybiztos bejelentette, hogy még legalább két, egyenként 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható. Az előző évben meghirdetett pályázatok eredményhirdetése március végén várható, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítását, valamint különféle, a közösségi életet támogató eszközök beszerzését teszik lehetővé.

A kormánybiztos hangsúlyozta a program alulról építkező jellegét, melynek során a helyi igényeket és javaslatokat helyezik előtérbe a fejlesztések meghatározásakor. Ez a megközelítés biztosítja, hogy a támogatások valóban azokra a területekre koncentráljanak, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Nógrád község esetében külön kiemelendő, hogy a település csaknem 300 millió forint támogatást nyert a Magyar falu program keretében, ami jelentősen hozzájárul a helyi infrastruktúra és közösségi élet fejlesztéséhez. Az itt átadott szolgálati lakás példája rávilágít arra, hogy a program nem csupán az infrastruktúra fejlesztésére összpontosít, hanem a helyi közösségek támogatására is kiemelt figyelmet fordít.

Gyopáros Alpár szombati soproni kijelentéseiben is kiemelte a falvak jelentőségét és potenciálját, melyek az életminőség és közösségi élmények tekintetében versenyelőnyt jelentenek a nagyvárosokkal szemben. A Magyar falu program eddigi eredményei és a jövőbeli tervek is azt mutatják, hogy a kormány elkötelezett amellett, hogy a vidéki élet feltételeit javítsa, és ezzel elősegítse a falvak népességének növekedését, valamint gazdasági és társadalmi virágzását.

A vidékfejlesztési források élelmiszeripari koncentrációja és a hazai feldolgozóipar támogatása is fontos célkitűzés, ami hozzájárulhat a kis kézműves műhelyek fejlődéséhez és a tudatos vásárlói igények kielégítéséhez. A Nyugat-Dunántúli régió esetében a kormánybiztos kihívásokkal teli előnyként említi Ausztria közelségét, ami lehetőséget teremt a regionális gazdasági együttműködésre és tudásimportra.

A Magyar falu program sikere és a további tervek azt jelzik, hogy a kormányzati szándék egyértelműen a vidéki Magyarország fejlesztése és a falusi életminőség javítása felé mutat, amely hosszú távon hozzájárulhat az ország társadalmi és gazdasági stabilitásának erősítéséhez.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre