Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Új Lehetőségek a Magyar KKV-k Számára: A Zöld és Digitális Szektorok Támogatása az InvestEU Programon Keresztül

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) számára új lehetőségek nyílnak meg az Európai Unió InvestEU programján keresztül, amely 1,5 milliárd eurónyi, azaz több mint 550 milliárd forintnyi hitelportfólió támogatását teszi lehetővé a zöld és digitális szektorokban. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) által közzétett hírek szerint egy új garanciaprogram keretében a magyar kkv-k jelentős támogatást kaphatnak beruházásaikhoz.

A Megállapodás Részletei

A GFM és az Európai Bizottság által aláírt megállapodás értelmében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. biztosítja a szükséges viszontgarancia-keretet, amely 1,049 milliárd euró összegben érhető el a vállalkozások számára. Ez a garanciaprogram olyan beruházásokat céloz meg, amelyek magasabb kockázatúak és hosszabb lejáratúak, de jelentős gazdasági és társadalmi hatással bírnak.

A KKV-szektor Javuló Kilátásai

A háborús konfliktusok és azok gazdasági következményei óvatosabb banki hitelezéshez és magasabb kamatokhoz vezettek. Azonban a GFM kiemelte, hogy a garanciaprogram javítja a finanszírozáshoz való hozzáférést, így a kkv-szektor termelékenysége, hatékonysága és versenyképessége tovább erősödhet. A megállapodás aláírása így fontos előrelépést jelent a magyar gazdaság számára.

Zöld és Digitális Szektorok Támogatása

A program kiemelten kezeli a zöld és digitális szektorokat, amelyek a jövő gazdaságának meghatározó elemei. A támogatás segíthet a vállalkozásoknak az innovációban és a fenntartható fejlődésben, hozzájárulva ezzel Magyarország gazdasági növekedéséhez és környezetvédelmi céljaihoz.

Összegzés

Az InvestEU program keretében elérhető új garanciaprogram jelentős támogatást nyújt a magyar kis- és középvállalkozások számára, különösen a zöld és digitális szektorokban. A program segít a magas kockázatú és hosszú lejáratú beruházások finanszírozásában, ezzel erősítve a kkv-szektor termelékenységét, hatékonyságát és versenyképességét. A garanciaprogram javítja a finanszírozáshoz való hozzáférést, így a vállalkozások könnyebben valósíthatják meg beruházásaikat, hozzájárulva ezzel a gazdaság növekedéséhez és a társadalmi jóléthez.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre