Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Új Lehetőségek a Gördeszkázás és Görkorcsolyázás Szerelmeseinek: Az Országos Görpark Program 2024

A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára meghirdette a 2024-es Országos Görpark Programot. Ez a kezdeményezés akár 70 millió forintos, 50-75%-os intenzitású, vissza nem térítendő támogatást kínál görparkok és görkorcsolyapályák létrehozására, így új dimenziót nyitva a gördeszkázás és a gyorsasági görkorcsolyázás hazai fejlődésében.

A Program Célja

A program célkitűzése, hogy támogassa az olimpiai sportággá vált gördeszkázást és a gyorsasági görkorcsolyázást, megteremtve a szükséges infrastruktúrát mind a szabadidős, mind a versenysport számára. A létesítmények sportszakmai szempontokat figyelembe véve kerülnek kialakításra, biztosítva a sportágak magas szintű gyakorlását.

Kik Pályázhatnak?

A pályázatra korlátolt felelősségű társaságok, részvénytársaságok, egyéni vállalkozók, nonprofit szervezetek és önkormányzatok jelentkezhetnek. Ez a sokszínűség lehetővé teszi, hogy a különböző gazdálkodási formákban működő szervezetek is részt vehessenek a programban.

A Létesítmények Jellemzői

A támogatott létesítmények közé tartozhatnak kültéri és beltéri görparkok, valamint görkorcsolyapályák. Ezeknek a létesítményeknek meg kell felelniük bizonyos méret- és minőségi követelményeknek, biztosítva ezzel a sportolók biztonságát és a sportágak megfelelő gyakorlását.

Támogatás és Határidők

A támogatás mértéke a pályaszerkezet alapterületétől függ, és a helyszínenkénti összköltség legfeljebb 50%-át finanszírozza. A program különleges kedvezményeket is kínál bizonyos települések számára. A pályázatok benyújtásának határideje 2024. január 12.

Záró Gondolatok

Ez a program nemcsak a gördeszkázás és görkorcsolyázás sportágak fejlődését segíti elő, hanem a közösségi terek és a helyi sportolási lehetőségek bővítését is szolgálja. Bízunk benne, hogy számos település él majd ezzel a páratlan lehetőséggel, és hamarosan új, izgalmas görparkokkal gazdagodik Magyarország.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre