Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Új Pályázati Lehetőségek a Kertészeti Szektorban

Magyarország mezőgazdasági termelői és kapcsolódó szervezetei számára egy új, izgalmas támogatási lehetőség nyílt meg a „Kertészet – Ültetvénytelepítés és Gyógynövénytermesztés Támogatása” címmel. Ez a pályázat kiváló lehetőséget kínál a mezőgazdasági termelőknek, szövetkezeteknek, államilag elismert együttműködéseknek, valamint gyógynövénytermesztéssel és annak elsődleges feldolgozásával foglalkozó vállalkozásoknak, hogy modernizálják és bővítsék tevékenységeiket.

Támogatható Tevékenységek

A pályázat többféle tevékenységre nyújt támogatást, beleértve az új ültetvények telepítését, mint például gyümölcstermő, gyógynövénytermő és borszőlő ültetvények, valamint ezek korszerűsítését. Emellett támogatottak az időjárási kockázatokat mérséklő beruházások, kertészeti gépek és eszközök beszerzése, valamint víztakarékos öntözőrendszerek kialakítása.

Pályázati Határidők

A támogatási kérelmek benyújtására 2024. július 24-től van lehetőség, több értékelési szakaszban:

– 1. értékelési szakasz: 2024. július 24. – augusztus 7.

– 2. értékelési szakasz: 2024. augusztus 8. – augusztus 21.

– 3. értékelési szakasz: 2025. február 4. – február 17.

– 4. értékelési szakasz: 2025. február 18. – március 3.

Pályázati Összegek

A támogatások vissza nem térítendők, és tételes költségelszámolás, illetve egységköltség alapú elszámolás formájában kerülnek odaítélésre. A maximálisan igényelhető támogatás összege akár 500 millió forint is lehet, előlegként pedig a támogatási összeg legfeljebb 25%-a, maximum 100 millió forint igényelhető.

Műveleti Keretek és Időtartam

A műveletek megvalósítására a támogatási okirat véglegessé válásától számított legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre. A tevékenységek Magyarország egész területén megvalósíthatóak, a tervezett keretösszeg pedig 25,2 milliárd forint, mely az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar állam társfinanszírozásában áll rendelkezésre.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre