Barion Pixel
PROAP News

április 23. -

EUR 394,83

USD 370,49

Fontos Lépés a Támogatások Biztosításáért: Adategyeztetés a Gazdaságoknál

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) fontos felhívást intéz a szarvasmarhát, juhot, és kecskét tartó gazdaságok felé: elindul az adategyeztetési folyamat az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) adatainak aktualizálása céljából. Ez a lépés kulcsfontosságú a 2024. évi egységes kérelmezés keretében igényelt állatlétszámhoz kötött támogatások zökkenőmentes lehívásához és az uniós szabályokból eredő szankciók elkerüléséhez. Miért Fontos …

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) fontos felhívást intéz a szarvasmarhát, juhot, és kecskét tartó gazdaságok felé: elindul az adategyeztetési folyamat az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) adatainak aktualizálása céljából. Ez a lépés kulcsfontosságú a 2024. évi egységes kérelmezés keretében igényelt állatlétszámhoz kötött támogatások zökkenőmentes lehívásához és az uniós szabályokból eredő szankciók elkerüléséhez.

Miért Fontos az Adategyeztetés?

Az állatlétszámhoz kötött támogatások kifizetésének alapját képező nyilvántartások naprakészsége elengedhetetlen a támogatások jogszerűségének vizsgálatakor. Az uniós szabályok értelmében minden gazdálkodónak pontosan kell nyilvántartania és bejelentenie állatállományát, hogy elkerülje a támogathatóság elvesztését.

Hogyan Kerülhetők el a Szankciók?

Az adategyeztetés lehetőséget biztosít a gazdálkodóknak, hogy időben javítsák a nyilvántartásukban szereplő adatokat, így csökkentve a szankciók kockázatát. A folyamat során a gazdálkodók aktualizálhatják állataik adatait, biztosítva, hogy csak a jogosult egyedek szerepeljenek a megszemélyesített kérelmekben.

Mi a Teendő?

Az adategyeztetésnek 2024. március 31-ig kell megfelelni, de a gazdálkodók az év bármely szakában frissíthetik nyilvántartásukat. Az egyeztetést a gazdaságok tulajdonosai vagy az általuk megbízott személyek végezhetik el a Nébih által közzétett útmutatás alapján.

Miért Csak Szarvasmarha, Juh és Kecske?

Az idei évben az adategyeztetés kizárólag a szarvasmarha, juh és kecske állományokra terjed ki, hangsúlyozva ezen állatfajok jelentőségét a támogatási rendszerben.

További Információk

A gazdálkodók és az őket segítő köztes szereplők számára további információk és az adategyeztetés részletes leírása elérhető a Nébih honlapján. Ez a lépés nem csak a támogatások biztosítását segíti elő, hanem a tervezhető gazdálkodást is támogatja, hozzájárulva a gazdaságok fenntartható fejlődéséhez.

Az adategyeztetés tehát nem csupán adminisztratív kötelezettség, hanem egy lehetőség a gazdálkodók számára, hogy biztosítsák állataik támogathatóságát, elkerülve ezzel az uniós szabályokból eredő esetleges negatív következményeket. Kezdeményezzük tehát időben az adategyeztetést, és biztosítsuk gazdaságunk sikeres és problémamentes működését a jövőben is!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre