Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

HISZEK Benned Sport Program 2024: Egy új lehetőség a Magyar Sportegyesületek számára

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága idén is meghirdeti a HISZEK Benned Sport Programot, amely két alprogramon keresztül támogatja a hazai sportegyesületek utánpótlás-nevelési tevékenységeit. A támogatási program célja, hogy segítse a kis- és közepes méretű sportegyesületeket abban, hogy fenntarthassák vagy növelhessék utánpótlásuk bázisát, és támogatást nyújtsanak a sportág-specifikus költségekre.

A program részletei

A HISZEK Benned Sport Program két alprogramra oszlik: a II. és a II/B alprogramra, amelyek a támogatási keretösszeggel együtt összesen 550 millió forintos forrásból gazdálkodhatnak 2024. január 1. és december 31. között. 

II. alprogram

– Célközönség: Belföldi székhellyel rendelkező, országos sportági szakszövetségek tagszervezetei.

– Támogatási összeg: 500.000 – 8.000.000 Ft sportszervezetenként.

– Felhasználható: Toborzó események, sportszakember foglalkoztatás, nevezési díjak.

II/B alprogram

– Célközönség: Vidéki vármegyeszékhelyen működő sportszervezetek, legalább 5 szakosztállyal és 250 fő utánpótláskorú sportolóval.

– Támogatási összeg: 8.000.000 – 20.000.000 Ft sportszervezetenként.

– Felhasználható: Hasonló tevékenységekre, mint az II. alprogram.

Fontos kiemelni, hogy a támogatás nem használható fel beruházási tárgyi eszközök beszerzésére, tehát a hangsúly a működési és programközpontú költségeken van.

Hogyan jelentkezhetnek a Sportegyesületek?

A jelentkezési folyamat elektronikus: a támogatási kérelem és a kapcsolódó dokumentumok a megadott weboldalon keresztül érhetők el. A jelentkezési határidő 2024. május 15.

A részletes jelentkezési útmutató és az összes szükséges dokumentum a Sportegyesületek Országos Szövetségének honlapján található. Fontos, hogy a sportszervezetek minden dokumentumot gondosan és pontosan töltsenek ki, hogy érvényesülhessen pályázatuk.

Miért Különleges ez a program?

A HISZEK Benned Sport Program különlegessége abban rejlik, hogy kifejezetten a magyar sportegyesületek utánpótlás-nevelési tevékenységeit célozza meg, lehetőséget biztosítva ezzel a jövő generációjának sportolóinak támogatására. A program nem csak pénzügyi forrást biztosít, hanem hangsúlyt fektet a sportág-specifikus szakmai fejlődésre és a közösségi aktivitások széles körű támogatására is.

A HISZEK Benned Sport Program nemcsak egy támogatási lehetőség, hanem egy befektetés Magyarország jövőjébe. A sportegyesületek számára nyújtott támogatás révén hozzájárulhatunk a fiatal tehetségek felkutatásához, gondozásához és a magyar sport jövőbeli sikereihez. Ne hagyja ki ezt a kivételes lehetőséget, jelentkezzen és tegyen egy lépést a magyar sport jövőjéért!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre