Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Új Lehetőség a Mászótermek Fejlesztésére: Országos Mászóterem-építési Program 2024

2024-ben a Miniszterelnökség és a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSZ) együttműködésével elindul az Országos Mászóterem-építési Program. Ez a kezdeményezés lehetőséget teremt a települések számára, hogy új beltéri mesterséges mászótermeket építsenek, különös tekintettel azokra, amelyeknek lakossága meghaladja a 10.000 főt.

Program Célja: A program célja a falmászás sportágának népszerűsítése és az ehhez szükséges infrastruktúra kialakítása mind a szabadidős, mind a versenysport számára.

Támogatható Tevékenységek: A támogatás keretében új beltéri mesterséges mászófalak építése, eszközbeszerzés, szellőzőrendszerek kiépítése, automata biztosító eszközök beszerzése és boulder mászótermekhez leesést csillapító szivacsok vásárlása történhet meg.

A Támogatás Mértéke és Feltételei: A program keretösszege 150 millió forint, amelyből a támogatás mértéke projekt alapján változik. A támogatás a költségek legfeljebb 30%-át fedezi.

Ki Pályázhat? Pályázhatnak jogi személyiségű és jogi személyiség nélküli vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, önkormányzatok és költségvetési szervek.

Elszámolható Költségek: Az elszámolható költségek között szerepelnek a kivitelezés, anyagköltségek, szellőző rendszerek, biztosító eszközök és kiszolgáló helyiségek létrehozása, valamint meglévő mászótermek bővítése.

Pályázati Folyamat: A pályázatok benyújtása az OTTER rendszeren keresztül történik, a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig. A támogatás nem visszatérítendő.

Kapcsolattartás: További információért forduljanak a MHSSZ-hez (maszotermek@mhssz.hu) vagy az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.-hez (tamogatas@aofk.hu).

Záró Gondolatok: Ez a pályázat remek lehetőséget kínál a magyar településeknek sportinfrastruktúrájuk fejlesztésére és a falmászás népszerűsítésére. Ha érdekli a mászótermek fejlesztése, ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre