Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

A magyar tudományos közösség támogatása a Horizont Európa keretében

A Horizont Európa európai partnerségek közös nemzetközi pályázati felhívásaiban sikeresen szereplő magyar szervezetek támogatására irányuló (2023-1.2.2-HE_PARTNERSÉG) felhívás a hazai kutatási és innovációs területen tevékenykedő szervezetek számára kínál kivételes lehetőséget. A felhívás célja, hogy megteremtse a pénzügyi hátteret azoknak a magyar szervezeteknek, melyek sikeresen vettek részt az EU Horizont Európa programján belül megvalósuló európai partnerségek nemzetközi pályázatain.

Előnyök és Lehetőségek

A pályázat benyújtása a résztvevő magyar szervezetek számára számos előnnyel jár. Ez magában foglalja a nemzeti szervezetek közötti stratégiai együttműködések erősítését, a nemzetközi kutatási és fejlesztési együttműködésekben szerzett tapasztalatok növelését, valamint a hálózat- és kapacitásépítő lehetőségekhez való hozzáférést. Mindezek mellett a program segít alapozni a tudományos és gazdasági együttműködéseket.

Témák és Kutatási Területek

A pályázat számos különböző témában kínál támogatási lehetőségeket. Ezek közé tartozik a Biodiversa+, amely a biológiai sokféleség és az ökoszisztémák megóvására fókuszál, a Water4All, amely a vízhasználat biztonságával kapcsolatos kutatásokra összpontosít, a CETP, amely a tiszta energiára való átállást támogatja, a DUT, amely a fenntartható városfejlesztésre irányul, valamint az ERA for Health, amely az orvosbiológiai kutatásokra, az egészségmegőrzésre, az új technológiákra és a digitális megoldásokra koncentrál.

Benyújtás és Pályázók Köre

A pályázatokat online, a www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül lehet benyújtani, a határidő 2023. november 10. 12 óra. A pályázók körébe tartoznak a magyar tagú konzorciumok, a Magyarországon vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel rendelkező jogi személyek, vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi vagy magán felsőoktatási intézmények, költségvetési szervek.

Támogatható Tevékenységek és Pénzügyi Keret

A támogatható tevékenységek közé tartozik az alapkutatás, az alkalmazott kutatás, valamint a kísérleti fejlesztés. A program keretösszege 1 163 036 000 Ft, azonban fontos megjegyezni, hogy a projektenként igényelhető támogatás összege alprogramonként változó.

Összegzés

A Horizont Európa európai partnerségek közös nemzetközi pályázati felhívásaiban sikeresen szereplő magyar szervezetek támogatására irányuló felhívás jelentős támogatást nyújt a hazai kutatási és innovációs közösség számára. A program lehetőséget kínál a nemzeti szintű együttműködések erősítésére, a nemzetközi tapasztalatszerzésre, valamint a tudományos és gazdasági kapcsolatok kiépítésére. A pályázatok benyújtásának határideje 2023. november 10., így a érdekelt szervezeteknek érdemes mielőbb megkezdeni a felkészülést és a szükséges dokumentáció összeállítását.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre