Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Új Lehetőségek a Zöld Jövőért: Elektromos Járművek Beszerzésének Támogatása Magyar Vállalkozások Számára

A magyar kormány új kezdeményezést indított a zöld technológiák előmozdítására, különös tekintettel az elektromos járművek piacára. Az RRF-10.10.1-23 kódú program keretében jelentős támogatásokat biztosítanak a vállalkozások számára, hogy elektromos járműveket szerezzenek be, ezzel elősegítve a környezetbarát közlekedési megoldások terjedését.

Támogatásra Jogosultak:

A támogatási programra 2021. december 31-ig alapított, Magyarországon vagy az Európai Gazdasági Térségben bejegyzett gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók pályázhatnak. Fontos feltétel, hogy a gazdasági társaságok esetében az éves nettó árbevétel meghaladja a projekt költségeit, míg az egyéni vállalkozóknál a taxis személyszállítás tevékenységnek be kell lennie jegyezve, vagy legalább két főt kell foglalkoztatniuk.

Kizárt Tevékenységek:

A program nem áll rendelkezésre azoknak a vállalkozásoknak, amelyek gépjárműkölcsönzéssel vagy -kereskedelemmel foglalkoznak.

Érintett GFO-kódok:

A támogatás több vállalkozási formára is kiterjed, beleértve a korlátolt felelősségű társaságokat, részvénytársaságokat, közkereseti és betéti társaságokat, valamint a külföldi vállalkozások magyarországi fióktelepeit és egyéni vállalkozókat.

Támogatási Határidők:

A támogatási kérelmeket 2024. február 1-jétől 2025. március 31-ig lehet benyújtani, regionális különbségekkel.

Támogatható Tevékenységek:

A támogatás kizárólag új, teljesen elektromos járművek beszerzésére használható fel, amelyek megfelelnek a M1, M2, N1, és N2 kategóriás gépjárművekre vonatkozó műszaki előírásoknak. Hibrid járművek beszerzése nem támogatható.

Támogatási Keretösszeg és Mértéke:

A teljes keretösszeg 30 milliárd forint, amelyből 10,8 milliárd a Budapest régióra, a többi pedig a kevésbé fejlett régiókra jut. A támogatás összege 2,8 millió és 64 millió forint között mozog, az akkumulátor kapacitása és a jármű kategóriája alapján differenciálva.

Darabszám Korlátozások:

A támogatás igénybevételének darabszáma a vállalkozás méretétől függ. Kisebb vállalkozások esetében 1 jármű, míg a nagyobbak esetében akár 16 jármű beszerzése is támogatható.

Ez a kezdeményezés jelentős lépés a fenntartható közlekedés felé, és remek lehetőséget kínál a magyar vállalkozások számára, hogy részt vegyenek a zöld átállásban. A támogatások révén nem csak a környezetvédelmi célok valósulhatnak meg, hanem a vállalkozások versenyképessége is növekedhet az innovatív technológiák alkalmazásával.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre