Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Életminőség a tanyákon: Új lehetőség a vidéki élet javítására!

A Tanyafejlesztési pályázat kivételes lehetőséget kínál azoknak, akik a vidéki településeken, tanyán élnek és arra vágynak, hogy otthonukat modern, környezetbarát módon fejlesszék. A pályázat célja a vidéki életminőség javítása, az energiahatékonyság és a helyi gazdaság erősítése.

Miért olyan különleges ez a pályázat?

Mert kifejezetten a tanyán élőknek szól. Segítségével modern villamos energia rendszert, ivóvízellátó rendszert vagy szennyvízkezelési megoldásokat hozhat létre a tanyáján. Ezen felül számos további fejlesztési projekt is támogatott, például napelemes rendszerek kiépítése vagy kútfúrás.

Ki pályázhat?

A pályázatot kizárólag azok igényelhetik, akik a megelőző 12 hónapban egy elfogadott tanyasi térségben élnek, a fejlesztés helyszínén található tanya tulajdonukban áll, és 18. életévüket betöltötték. Az elfogadott térségek közé tartozik többek között Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, vagy akár Pest megye bizonyos járásai.

Mennyi a támogatás mértéke?

A szerencsés pályázók vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek, melynek intenzitása 95%, és pályázónként maximum 7,8 millió forintig terjedhet.

Mire nem használható fel a támogatás?

Fontos megjegyezni, hogy bizonyos tevékenységek, mint például fenntartási, karbantartási munkák, jármű beszerzése vagy zárt szennyvíztároló kialakítása nem támogathatók.

Mikor és hogyan lehetett pályázni?

A támogatási kérelmeket 2023. október 1-ig lehetett benyújtani. A pályázatokat minőség alapján értékelik, ahol a pályázat kidolgozottsága mellett a pályázó személyes paraméterei is számítanak. A legjobb 20-30% reménykedhet a támogatásban.

További információk: link


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre