Barion Pixel
PROAP News

október 18. -

EUR 401,66

USD 370,13

Támogatási lehetőség a díszkertészeti ágazat kisvállalkozásainak: KAP-RD09b-1-24

A Díszkertészeti ágazat kisvállalkozásainak támogatása pályázat célja a vidéki térségben működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztésének ösztönzése a dísznövénytermesztés, kereskedelem és zöldterület-kezelés területén. A pályázat forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a Magyar Állam biztosítja. Ki nyújthat be pályázatot? Támogatási kérelmet olyan mikro- és kisvállalkozások nyújthatnak be, amelyek a pályázat benyújtásának időpontjában vidéki térségben rendelkeznek …

A Díszkertészeti ágazat kisvállalkozásainak támogatása pályázat célja a vidéki térségben működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztésének ösztönzése a dísznövénytermesztés, kereskedelem és zöldterület-kezelés területén. A pályázat forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a Magyar Állam biztosítja.

Ki nyújthat be pályázatot?

Támogatási kérelmet olyan mikro- és kisvállalkozások nyújthatnak be, amelyek a pályázat benyújtásának időpontjában vidéki térségben rendelkeznek székhellyel vagy telephellyel. A vállalkozásoknak legalább két teljes üzleti éven keresztül kell dísznövény-kereskedelemmel vagy zöldterület-kezeléssel foglalkozniuk, és a tevékenységük árbevételének mezőgazdasági vagy erdőgazdasági bevételek alapján meghatározott korlátokon belül kell maradnia.

Milyen tevékenységek támogathatók?

A pályázat keretében az alábbi tevékenységekre lehet támogatást igényelni:

– Építési és felújítási munkák: Kertészeti létesítmények, üvegházak, raktárhelyiségek és árudák kialakítása, korszerűsítése.

– Megújuló energiaforrások használata: Napelemes rendszerek, biomassza alapú fűtési rendszerek telepítése.

– Gépbeszerzés: Kertészeti erő- és munkagépek, növényvédelmi eszközök, növényápolási gépek beszerzése.

Mekkora a támogatás mértéke?

A pályázat keretében legfeljebb 36,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amelynek 25%-áig előleg is kérhető. A projekt megvalósítására a támogatási okirat véglegessé válásától számítva legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre. A támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

Mikor és hogyan lehet pályázni?

A támogatási kérelmeket 2024. október 29. és 2025. június 30. között lehet benyújtani, különböző szakaszokban. 

Az első benyújtási szakasz 2024. október 29-től november 11-ig tart.

Hol lehet megvalósítani a projektet?

A projektet kizárólag vidéki térségekben lehet megvalósítani, így elsősorban azok a vállalkozások pályázhatnak, amelyek ilyen régiókban működnek.A művelet megvalósítását a támogatási kérelem benyújtását követő napon a kedvezményezett saját felelősségére megkezdheti.

Ez a pályázat nagy lehetőséget nyújt a díszkertészeti ágazatban tevékenykedő kisvállalkozások számára, hogy fejlesszék eszközparkjukat és infrastruktúrájukat, így versenyképesebbé váljanak a piacon.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre