Barion Pixel
PROAP News

május 26. -

EUR 385,56

USD 356,18

Innováció és fejlődés a STARTUP FACTORY 2023 program keretében

A STARTUP FACTORY 2023 pályázati felhívás egy kiemelkedő lehetőség a technológiai inkubátorok számára, hogy támogatást kapjanak tevékenységük folytatásához és új projektjeik megvalósításához. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett program célja, hogy elősegítse az innovatív technológiák alapján működő korai fázisú startup cégek fejlődését. A program az izraeli, finn és szingapúri sikeres modelleken alapul.

Célkitűzések és támogatás

A STARTUP FACTORY 2023 célja, hogy működő technológiai inkubátorok számára biztosítson lehetőséget tevékenységük továbbvitelére, és új inkubátoroknak lehetőséget adjon a finanszírozási modellbe történő belépésre. A program keretösszege 5 milliárd forint, amelyből a támogatásra jogosult vállalkozások 150-900 millió forint közötti összegű támogatást igényelhetnek. A projekt futamideje 24-42 hónap.

Ki jogosult a támogatásra?

A pályázatot vállalkozások és non-profit szervezetek nyújthatják be, melyek érdekeltek a korai fázisú startup cégek fejlesztésében, termékeik piacra vitelében és további finanszírozás megszerzésében. A pályázók körébe tartoznak a Magyarországon vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel rendelkező jogi személyek, technológiai inkubátorok, korábbi pályázatok támogatottjai, valamint új vállalkozások, amelyek nem részesültek korábban inkubátor célú állami támogatásban.

Hogyan lehet pályázni?

A pályázatok benyújtása online történik a www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül. A támogatási kérelemhez cégszerűen aláírt nyilatkozat csatolása szükséges. A pályázatokat az NKFI Hivatal értékeli.

Támogatható és nem támogatható tevékenységek

A STARTUP FACTORY 2023 programban támogatható tevékenység a startupok számára nyújtott, továbbadott támogatási tevékenység. Ezzel szemben az alapkezelési tevékenység nem részesül támogatásban.

Összegzés

A STARTUP FACTORY 2023 pályázati felhívás jelentős forrásokat kínál a technológiai inkubátorok számára, elősegítve az innovatív technológiák alapján működő startup cégek fejlődését. A pályázat célja, hogy támogassa a vállalkozások növekedését, segítve őket a piacra lépésben és további finanszírozás megszerzésében. A program keretösszege 5 milliárd forint, és a támogatásra jogosult vállalkozások 150-900 millió forint közötti összegű támogatást igényelhetnek. A pályázatokat online lehet benyújtani, és az NKFI Hivatal értékeli őket. Azok a vállalkozások, amelyek érdekeltek az innovatív technológiákra alapuló startup cégek fejlesztésében, ne hagyják ki ezt a kivételes lehetőséget!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre