Barion Pixel
PROAP News

szeptember 19. -

EUR 394,70

USD 353,61

Hamarosan megjelenik a Digitális Transzformáció Támogatása Mikro-, Kis- és Középvállalkozások számára

A „DIMOP PLUSZ 1.2.3/B-24” hitelprogram keretében, összesen 6,95 milliárd forintos keretösszeggel támogatja a magyar állam a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlesztéseit. A cél a vállalkozások digitális versenyképességének javítása, különös tekintettel azokra a cégekre, amelyek digitális intenzitása jelenleg alacsony vagy nagyon alacsony szinten áll. Pályázati keretösszeg megosztása – Budapesti projektek: 1.025.795.397 forint – Budapesten kívüli …

A „DIMOP PLUSZ 1.2.3/B-24” hitelprogram keretében, összesen 6,95 milliárd forintos keretösszeggel támogatja a magyar állam a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlesztéseit. A cél a vállalkozások digitális versenyképességének javítása, különös tekintettel azokra a cégekre, amelyek digitális intenzitása jelenleg alacsony vagy nagyon alacsony szinten áll.

Pályázati keretösszeg megosztása

– Budapesti projektek: 1.025.795.397 forint

– Budapesten kívüli projektek: 5.924.204.603 forint

Ez a felosztás biztosítja, hogy a támogatás országszerte elérhető legyen és segítse a vállalkozások széles körét.

A hitelprogram célja

A hitelprogram kifejezetten azokat a vállalkozásokat célozza, melyek digitális fejlesztés révén szeretnék növelni hatékonyságukat és jövedelemtermelő képességüket. A támogatott beruházásoknak eredményezniük kell az üzleti működés digitális intenzitásának növekedését.

Támogatott tevékenységek

A pályázat számos digitális fejlesztési lehetőséget támogat:

1. Felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások:

   – Pénzügyi és számviteli szoftverek, vállalatirányítási rendszerek (ERP), ügyfélkapcsolat-kezelési rendszerek (CRM), biztonsági szoftverek.

   – Tárhelyszolgáltatás és számítástechnikai platformok az alkalmazásfejlesztéshez.

2. Mesterséges intelligencia alkalmazások:

   – Szövegbányászat, beszédfelismerés, természetes nyelv generálása, képfelismerés és képfeldolgozás, gépi tanulás.

3. Adatanalitikai technológiák:

   – Adatok értelmezése és döntéshozatal támogatása a vállalati teljesítmény növelése érdekében.

4. Ipar 4.0 és Digitális Iker Technológiák:

   – Automatizált és digitalizált folyamatok bevezetése a termelési, logisztikai és szolgáltatási tevékenységekben.

Pályázati feltételek

– Kölcsön összege: 20 millió forinttól 200 millió forintig, ami nem haladhatja meg a vállalkozás előző üzleti évének tizenötszörösét.

– Kölcsön devizaneme: HUF

– Kamat: 0%/év

– Saját forrás: A projekt költségeinek legalább 10%-a, amit a végső kedvezményezettnek az első folyósítás előtt kell igazolnia.

Benyújtás és határidők

A kölcsönkérelmeket 2024. október 31-től 2027. június 30-ig lehet benyújtani, kizárólag a MFB Zrt. által kijelölt Közvetítőhöz. A támogatásban korábban részesült vállalkozások kizárólag akkor pályázhatnak, ha korábbi kérelmük elutasításra került, vagy a döntés előtt visszaléptek.

A „DIMOP PLUSZ 1.2.3/B-24” hitelprogram a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt kiemelt lehetőséget, hogy fejlett digitális technológiák bevezetésével javítsák versenyképességüket és növeljék piaci stabilitásukat. A pályázat révén a vállalkozások jelentős lépést tehetnek a digitális gazdaság felé, elősegítve ezzel üzleti növekedésüket és innovációs képességüket.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre