Barion Pixel
PROAP News

június 25. -

EUR 394,98

USD 367,97

Országos Bringapark Program 2024: Új Korszak a Kerékpározásban

2024-ben útjára indul az Országos Bringapark Program, amit a miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára hirdetett meg. Ez a kezdeményezés új lehetőségeket nyit meg a bringaparkok létrehozására és a meglévők felújítására, elősegítve ezzel a mozgásban gazdag, egészséges életmódot.

Program Célja: A program fő célja, hogy támogassa a kerékpározás népszerűsítését Magyarországon, új bringaparkok létesítésével és a már meglévők modernizálásával.

Támogatható Attrakciók: A támogatás kiterjed különböző típusú pályákra, mint a pumpapályák, BMX racing és freestyle pályák, erdei egynyomos pályák, dirt/freeride és triál pályák. A kiszolgáló létesítmények és egyéb szolgáltatások szintén támogatásra jogosultak.

Igényelhető Támogatás: A támogatás összege pályatípustól függően változik, például egy pumpapályára akár 30 millió forint is igényelhető. Amennyiben több pályatípus kerül kialakításra, a költségvetési tételként történő elhatárolás kötelező.

Támogatás Intenzitása: A támogatás mértéke általában az összköltség 50%-áig terjed, de bizonyos esetekben, például kedvezményezett településeken, ez akár 75%-ig is emelkedhet.

Pályázati Folyamat: A pályázatok benyújtása az OTTER rendszeren keresztül történik. A pályázatok együttes elbírálása után a támogatás nem visszatérítendő formában kerül folyósításra.

Kapcsolattartás: További információért és kérdésekért a MAKETUSZ (bringapark@maketusz.hu) vagy az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (tamogatas@aofk.hu) áll rendelkezésre.

Záró Gondolatok: Ez a pályázat remek lehetőség a magyar települések számára, hogy fejleszthessék kerékpáros infrastruktúrájukat és elősegíthessék a kerékpározás népszerűségét. Amennyiben Önt érdekli a bringaparkok fejlesztése, ne maradjon le erről az egyedülálló lehetőségről!


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre